JANKETIĆA SRAMOTA ŠTO GLUMI DŽEJOVOG BRATA! Glumac šokirao izjavom: Džamba nije uloga mog života!

Autor:

Zabava

11.01.2024

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumac se stidi uloge u filmu o pokojnom Džeju Ramadanovskom!

Jednu od značajnijih uloga u filmu "Nedelja", koji govori o životu Džeja Ramadanovskog, tumači glumac Marko Janketić.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

Marko Janketić na pretpremijeri filma "Nedelja"

Međutim, po svemu sudeći, on i nije baš ponosan na lik pevačevog brata od tetke, Isa Lera, poznatijeg pod nadimkom Džamba, koji je bio kriminalac, kog su zvali kraljem Dorćola.

- Nije uloga mog života, Džamba nije svirao gitaru u realnosti, srećan sam što sam imao priliku, zahvalan sam. Morao sam da obrijem glavu, bio je niži i teži od mene - rekao je Janketić na pretpremijeri filma, koja je danas održana za predstavnike medija. 

Foto: Privatna arhiva

Dorćolski don Iso Lero Džamba bio je Džejov brat od tetke

Inače, Džamba je bio najpoznatiji dorćolski don, a duže od tri decenije se smatra mrtvim, iako njegovo telo nikada nije pronađeno. Kruži priča kako su ga nasmrt pretukli Arkanovi ljudi, a zatim njegovo beživotno telo zazidali u temelj pumpe. 

Nestao je pre više od 30 godina, a poslednji put viđen je ispred kockarnice "London" na uglu Kneza Miloša i Kralja Milana, posle tuče na šestom spratu Beograđanke.

Navodno, kobnog jutra 23. septembra 1992. godine Iso je pripit došao u kockarnicu na šestom spratu "Beograđanke" koju je tada obezbeđivala agencija "Delije", a čiji je vlasnik bio Željko Ražnatović Arkan. Već na izlazu iz lifta Džamba se, navodno, sukobio sa žestokim vratarima. Nije hteo da plati ulaznicu i posle kraće prepirke, kako se prepričavalo, pljunuo je sliku komandanta Srpske dobrovoljačke garde, a momci iz obezbeđenja, kao po komandi, pretukli su Isu.

Nekoliko Arkanovih Tigrova rukama, nogama i kundacima pušaka tukli su ga do smrti, a zatim strpali u gepek i odvezli u Erdut gde su ga uzidali u temelje benzinske pumpe.

Isina surpuga Snežana Lero četvoricu Arkanovih ljudi koji su, tvrdi ona, pretukli i u nepoznatom pravcu odvezli njenog Džambu.

Podsećanja radi, Džamba se družio sa Giškom, a bio je i Kneletov prijatelj. Takođe je bio dobar sa pevačima i glumcima, dok mu je Džej bio brat od tetke.

Interesantno je da je jednu od Džejovih najlepših balada "Uspeo sam u životu" napisao upravo Džamba i to dok je bio u zatvoru.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading