HUSA PREŽIVEO GOLGOTU KAO DŽEJ: Dele istu sudbinu, pretrpeo stravično MALTRETIRANJE - ovu priču niko nije čuo!

Autor:

Zabava

09.01.2024

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Husein Alijević u velikoj Ispovesti za Republiku otkrio delić sa snimanja filma o Džeju "Nedelja"

Bivši frontmen poznate dens grupe "Beat Street" koja je harala devedesetih Husein Alijević Husa posle duže medijske pauze govorio je za Republiku o svom životu poslednjih godina, ali i glavnoj ulozi u filmu "Nedelja", u kome će verno dočarati lik pokojnog pevača Džeja Ramadanovskog.

 

Foto: ST/Nemanja Pančić

 

Kako tvrdi i sam Husa, ovo je istovremeno i presedan u našoj kinematografiji jer se po prvi put dešava da glavnog lika u filmu, u ovom slučaju Džeja glumi njegov dugogodišnji prijatelj i saradnik, kompozitor, pevač Husa.

Foto: ST/Nemanja Pančić

Husein Alijević Husa

 

U susret premijeri filma koja je zakazana za 16.januar Husa nam je otkrio samo jednu u moru scena koja opisuje koliko su zapravo ova dvojica Dorćolaca, muzičara sa širokim osmehom bila slična, ako ne i ista. Devedeste su godine kako u državi tako i svima u to vreme unele pometnju kako na ulici, tako i u porodici.

Foto: ST/Nemanja Pančić

Husein Alijević Husa

 

Husa otkriva da je kao tinejdžer shvatio da njegovo ime i prezime u Beogradu devedesetih nije baš bilo dobrodošlo, te da je doživljavao torturu od policije kada bi ga zaustavila na ulici

- Kad se Jugoslavija raspadala ja sam bio tinejdžer i ma kako to zvučalo ja sebe smatram Jugoslovenom jer sam dete iz mešanog braka i jer sam rođen tu gde su se spajale različitosti. Moju majku Nadu je pop krstio u crkvi i da joj ime Nada jer je peto dete posle četiri muška deteta i zato je dobila to ime jer nada uvek postoji. Moj otac Nuri je islamske veroispovesti i u vek smo pored Usklrsa, Bozica, slavili Ramazan i Bajram.  Kad imate 14 ,15 godina shvatate da je rat  napravio razliku među nama, da mi je tata ono, a mama ovo, a zbog toga se ratuje.Imao sam neprijatne situacije,  zaustavio me policajac ja klinac ja i moj drug Ljuba, pa nas pita: "Kako se ti zoveš", ja kažem "Husein Alijević", a ti, obraća se mom drugu Ljubi: " Ljubomir Cebalović" pa onda matretira mene u smislu da me duže zadrži zapara mu uši što sam ja Husein, pa me pretresa, traži ne znam šta. To su neke neprijatne scene koje sam doživeo devedesetih, a to pominjem sada jer su slične scene i u filmu "Nedelja" .Igrao sam nešto što sam i sam doživeo u masi scena koje ćete videti u filmu - otkriva Husa čiju veliku Ispovest možete pogledati na Republika tv u ponedeljak u 21 sat. 

BONUS VIDEO:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading