BRITANCI NA DRUŠTVENOJ MREŽI TRAŽE KOMANDANTA NUKLEARNIH PODMORNICA! Narod zapanjen oglasom, a evo šta kandidat MORA DA IMA

Autor:

Svet

07.01.2024

09:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj potez samo pokazuje koliko mornarica ima problema u regrutovanju novih kandidata

BRITANCI NA DRUŠTVENOJ MREŽI TRAŽE KOMANDANTA NUKLEARNIH PODMORNICA! Narod zapanjen oglasom, a evo šta kandidat MORA DA IMA

Foto: facebook/royal navy

Svašta se na društvenim mrežama može videti, a naročito je teško razlikovati istinu od fikcije.

Međutim, jedan oglas koji je zaista "pravi" zapanjio je Britance. 

Britanska kraljevska mornarica na društvenoj mreži LinkedIn traži novog komandanta svih svojih podmornica na nuklearni pogon.

Kandidati moraju da imaju iskustvo u podmorničkoj službi i čin kontraadmirala, a godišnja plata bi im mogla biti od 150.000 funti.

Postavljanje oglasa za visokokvalifikovano mesto koje je apsolutno ključno za odbranu zemlje, na javnoj mreži pokazuje kakve poteškoće britanska mornarica ima u regrutovanju novih kandidata.

Svih devet britanskih podmornica trenutno u aktivnoj službi su na nuklearni pogon, a neke od njih mogu da nose i nuklearno oružje.

Odabrani oficir biće jedan od mozgova britanske vojne sile. Prema oglasu, osoba će biti zadužena za "operacije visoke poverljivosti, elitne operacije".

Britanskim podmornicama od aprila 2022. komanduje 51-godišnji Simon Askvit i, prema pisanju britanskog Telegrafa, "nema pomorca u aktivnoj službi koji bi mogao da ga zameni".

Stoga se, prema novinama, britanska vojska nada da će privući penzionisanog oficira koji je u prošlosti komandovao podmornicom, piše Klix.ba.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading