KATANAC ZBOG STRAHA OD TERORISTA: Simbol grada zatvara se za Novu godinu, građani u neverici

Autor:

Svet

26.12.2023

19:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grad je spreman i za potencijalne nerede, pa će na ulicama biti više policajaca nego inače

KATANAC ZBOG STRAHA OD TERORISTA: Simbol grada zatvara se za Novu godinu, građani u neverici

Foto: pixabay.com

Vlasti nemačkog grada Kelna rešile su da zatvore ulaz u čuvenu katedralu, kako niko ne bi, u strahu od terorističkog napada, došao u opasnost.

Jedino će u nedelju 31. decembra vernici moći da uđu u katedralu zbog mise.

- Za ulaske u katedralu iz liturgijskih razloga, poput prisustvovanja misli ili ispovesti, biće omogućen pristup nakon policijske kontrole. Za ostale vrste posete katedrala iz bezbednosnih razloga i dalje ostaje zatvorena - stoji u zajedničkom saopštenju policije i Kelnske nadbiskupije.

Katedrala u Kelnu, najposećeniji turistički lokalitet u Nemačkoj, ostaje zatvorena između Božića i Nove godine kada katedralu obično poseti preko 100.000 turista.

Nadbiskup Kelna Rajner Marija Velki zahvalio se policiji koja se, kako je rekao, pobrinula za to da su vernici u katedrali bez straha mogli da proslave Božić.

Bezbednosne mere uvedene su još prošlog vikenda zbog sumnje u pripremu terorističkih napada s islamističkom pozadinom na katedrale u Kelnu i Beču.

U sprezi s mogućim napadima u tom delu Nemačke, uhapšena je jedna osoba koja je policiji poznata kao militantni islamist.

Ministarstvo unutrašnjih poslova u Berlinu govori o "trenutno povećanoj opasnosti od islamističkog terorizma".

Vlasti se takođe pribojavaju nereda u novogodišnjoj noći poput onih prošle godine kada su stanovnici uglavnom migrantskog porekla širom Nemačke pirotehničkim sredstvima napadali policiju i vatrogasce.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading