MALA VERONIKA VEĆ JE UMRLA, VIŠE OD 100 DRUGE DECE U VOZU ZARAŽENO! Misteriozni virus pokosio đake na ekskurziji, prvi simptom je visoka temperatura

Autor:

Svet

21.12.2023

16:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devojčica je prijavila da ima temperaturu, a potom je dobila groznicu, posle čega ni lek nije pomogao

MALA VERONIKA VEĆ JE UMRLA, VIŠE OD 100 DRUGE DECE U VOZU ZARAŽENO! Misteriozni virus pokosio đake na ekskurziji, prvi simptom je visoka temperatura

Foto: pixabay.com

Drama u Ukrajini. Više od stotinu dece hitno je prebačeno u bolnicu nakon što su u vozu u Rusiji dobili simptome nepoznate bolesti. Jedno dete već je preminulo.

Deca su se vraćala sa ekskurzije iz Sibira ka okupiranom regionu Lugansku, kada je neko od njih prijavio profesoru da ima visoku temperaturu.

U početku je oko 60 dece pokazivalo znake akutne respiratorne infekcije, dok je sedmoro imalo veoma visoku temperaturu. Voz je zaustavljen u regionu Penze, a zatim su u vagone ušli lekari.

Oko 126 dece i 11 odraslih prebačeno je u infektivnu bolnicu u Saratovu, preneli su ruski mediji.

Misteriozni virus u roku od nekoliko sati već je odneo i prvu žrtvu – dvanaestogodišnja Veronika nije mogla da se izbori sa groznicom i temperaturom višom od 39 stepeni.

Dobila je lek, ali je odmah izgubila svest. Lekari nisu mogli da joj pomognu i ona je na kraju preminula.

Nakon tragične smrti devojčice, voz je nastavio do stanice Balašov u Saratovu gde su ih dočekala vozila hitne pomoći.

Deca koja su prva prijavila simptome prvo su odvedena na lečenje, a zatim i ostali đaci i odrasli.

Zdravstveni nadzornik Rospotrebnadzor saopštio je da je incident stavljen pod "posebnu kontrolu".

Takođe je uspostavljena 24-časovna telefonska linija kako bi roditelji mogli da prijave ukoliko njihova deca ispolje slične simptome.

Misteriozni virus deca su najverovatnije pokupila u olimpijskom kampu Rebjačka u zapadnom Sibiru gde su boravila sa još nekim đacima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading