AMERIČKI KOMANDOSI NISU IH UPLAŠILI: Jemenski Huti najavili stravičan scenario za naredne dane

Autor:

Svet

19.12.2023

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pentagon je ranije najavio formiranje nove multinacionalne bezbednosne inicijative u Crvenom moru, a italijanska i britanska mornarica najavile su pomoć u zaštiti brodske rute u tom regionu

AMERIČKI KOMANDOSI NISU IH UPLAŠILI: Jemenski Huti najavili stravičan scenario za naredne dane

Foto: Printscreen Youtube Roya TV

Jemenski Huti će nastaviti sa napadima u Crvenom moru, a pomorske operacije mogle bi da se sprovode na svakih 12 sati, saopštio je portparol Huta i glavni pregovarač Mohamed Abdelsalam.

- Što se tiče pomorskih operacija, one su u punom jeku i možda neće proći ni 12 sati bez njih - rekao je Abdelsalam televiziji Al Džazira, prenosi Rojters.

Pentagon je ranije najavio formiranje nove multinacionalne bezbednosne inicijative u Crvenom moru, a italijanska i britanska mornarica najavile su pomoć u zaštiti brodske rute u tom regionu.

Sve češći napadi jemenskih Huta u Crvenom moru, zbog kako tvrde odmazde Izraela, primorali su mnoge brodove da do Azije, umesto preko Sueckog kanala, putuju oko afričkog Rta dobre nade.

Jemenski Huti na sve moguće načine pokušavaju da pomognu Hamasu i Palestincima u borbi sa Izraelom, pa smatraju da imaju i zajedničke neprijatelje.

Huti su do te mere svojim poslednjim potezima i napadima u Crvenom moru isprovocirali Amerikance da su oni rešili da uz pomoć saveznika gotovo okupiraju gornji deo Crvenog mora kako bi, kako kažu sačuvali bezbednost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Kiki

21.12.2023 15:22

Bravo Huti! Vi ste pravi ljudi! I to je vasa zemlja i vasa regija. A ovi dripci koji se svuda guraju da ureduju.......hiljadama km. od svoje kuce, doci ce i njima kraj, i to vrlo brzo!!!!