LAKO I UBEDLJIVO! Ovako su svetski mediji ispratili VELIKI TRIJUMF Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića na izborima u Srbiji

Autor:

Svet

17.12.2023

22:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vodeći svetski mediji jednoglasno su konstatovali da je politika prvog čoveka Srbije i dalje na ceni u narodu

LAKO I UBEDLJIVO! Ovako su svetski mediji ispratili VELIKI TRIJUMF Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića na izborima u Srbiji

Foto: ST/Vladimir Lukić

Aleksandar Vučić

Na osnovu obrađenih 65.1 posto glasova, CeSID/IPSOS objavio je da lista "Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane" osvojila danas na parlamentarnim izborima u Srbiji 46.6 posto glasova odnosno 129 mandata. Na drugom mestu je lista "Srbija protiv nasilja" s 23 posto ili 63 mandata.

Treću poziciju zauzima koalicija oko SPS sa 6.9 posto ili 19 mandata. Koalicija NADA osvojila je 4.9 posto ili 13 mandata.

Cenzus, prema ovim projekcijama, prolazi i lista "Dr Branimir Nestorović – mi – glas iz naroda" s 4.8 posto glasova, odnosno 13 mandata.

Trijumf liste „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ iznenadio je malo koga od vodećih svetskih medija.

Vašington post konstatovao je da su rezultati parlamentarnih izbora očekivani, kao i da je bilo dosta žalbi tokom izbornog dana oko regularnosti i spornih autobusa iz Bosne i Hercegovine kod Beogradske arene.

„Aleksandar Vučić ostaje tu gde jeste, u narodu je i dalje bez premca“, piše američki list.

Euronews je izvestio da je premijerka Ana Brnabić uz poruku „Dobrodošli na slavlje“ saopštila naciji prve rezultate glasanja.

„Laka i ubedljiva pobeda najpopularnijeg političara u Srbiji. Aleksandar Vučić je dokazao da je njegova politika priznata i prihvaćena kod većeg dela naroda“, piše Euronews.

Prema pisanju Bloomberga, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, sudeći prema prvim rezultatima glasanja širom zemlje, ima otvoren put da nesmetano produži svoju decenijsku vladavinu.

„Najbliži konkurent, lista ’Srbija protiv nasilja’ na parlamentarnom nivou osvojila je dvostruko manje glasova što samo govori kome je okrenut narod Srbije i čijoj politici“, piše Bloomberg.

Reuters je uz konstataciju da je pobeda liste „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ prilično očekivana dodao da je posle majskih tragedija njegova pozicija bila pomalo uzdrmana.

„Deo naroda bio je razočaran vlašću posle tragedija u osnovnoj školi i selu Dubona, pa je izašao na ulice. Vlast je bila poljuljana, ali ovi rezultati pokazuju da Vučić ima stabilno poverenje građana“.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nenad

17.12.2023 22:22

Bog im dao puto zdravlja svetu i Vučiću.