ZA BRAZILCA KOJI JE SPREČIO POKOLJ ISPRED ŠKOLE U DABLINU PRIKUPLJENO NEVEROVATNIH 194.000 EVRA! Udario napadača na decu kacigom u glavu!

Autor:

Svet

24.11.2023

22:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na internet stranici GoFundMe je za brazilskog imigranta i dostavljača pokrenuta dobrotvorna akcija "Kupi Kaiju Benisiju pintu" u kojoj je prikupljeno 194.000 eura.

ZA BRAZILCA KOJI JE SPREČIO POKOLJ ISPRED ŠKOLE U DABLINU PRIKUPLJENO NEVEROVATNIH 194.000 EVRA! Udario napadača na decu kacigom u glavu!

Foto: Tanjug/AP

Pet osoba, među kojima je i troje dece, povređeno je juče u napadu nožem u blizini škole u centru Dablina, a veća tragedija je izbegnuta zahvaljujući hrabrosti brazilskog imigranta i dostavljača Kaija Benisija.

Benisio je reagovao brzo i hrabro, uspevši da onesposobi napadača udarivši ga kacigom u glavu. Ovaj herojski čin izazvao je veliko divljenje i podršku ljudi širom sveta, koji su za nepuna 24 sata od napada uspeli da za hrabrog Brazilca prikupe neverovatnih 194.000 evra.

Naime, na internet stranici GoFundMe je za brazilskog imigranta i dostavljača pokrenuta dobrotvorna akcija "Kupi Kaiju Benisiju pintu" u kojoj je prikupljeno 194.000 eura.

U drugoj humanitarnoj akciji prikupljeno je 81.000 evra za radnicu u dečjim jaslicama koja je okupila decu i pomogla da im napadač ne priđe.

Inače, od petoro povređenih, jedan dečačačić je u kritičnom stanju. Ostali su na kućnom lečenju, rekao je ministar pravde Irske.

Bonus video

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading