NOVI PREDSEDNIK ARGENTINE VEĆ RAZBESNEO KINU! Ozbiljna bi greška bila ako Argentina TO uradi!

Autor:

Svet

21.11.2023

13:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milej je ranije kritikovao Kinu i Brazil, navodeći da neće imati posla sa "komunistima", već da će favorizovati jače veze sa SAD.

NOVI PREDSEDNIK ARGENTINE VEĆ RAZBESNEO KINU! Ozbiljna bi greška bila ako Argentina TO uradi!

Foto: Tanjug/AP

Kinesko Ministarstvo spoljnih poslova danas je izrazilo mišljenje da bi bilo "ozbiljna greška" argenstinske diplomatije ukoliko bi ta zemlja prekinula veze sa velikim zemljama poput Kine ili Brazila.

Mao Ning, portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova, izjavila je na redovnoj konferenciji za novinare da Kina predstavlja važnog trgovinskog partnera za Argentinu, te da argentinska vlada pridaje veliki značaj odnosima sa Pekingom, prenosi Rojters.

U nedelju je Argentina izabrala Havijera Mileja, desničarskog libertarijanca, za novog predsednika.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Argentine Havijer Milej

Milej je ranije kritikovao Kinu i Brazil, navodeći da neće imati posla sa "komunistima", već da će favorizovati jače veze sa SAD.

Rojters prenosi izjavu Dijane Mondino, ekonomiste najavljene za novu šeficu diplomatije, koja je rekla da se njena zemlja neće pridružiti BRIKS-u.

Argentina je bila među šest zemalja pozvanih da postanu nove članice BRIKS-a, bloka koji čine Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južna Afrika.

Argentina će "prekinuti interakcije" sa vladama Kine i Brazila, rekla je Mondino za rusku agenciju RIA Novosti, upitana da li će Argentina podsticati trgovinu sa te zemlje.

- Dve strane imaju snažnu ekonomsku komplementarnost i ogroman potencijal za saradnju. Kina je spremna da nastavi da radi zajedno sa Argentina da promoviše stabilnost i dugoročni razvoj bilateralnim odnosima - rekao je Mao na pitanje novinara da komentariše izjave Mondinove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading