HAMAS OBJAVIO SNIMAK TAOCA: Očajna porodica apeluje za životom 86-godišnjeg Izraelca kidnapovanog od strane Hamasa

Autor:

Svet

17.11.2023

19:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hamas je objavio video na kojem se vidi 86-godišnji Arije Zalmanovič, izraelski talac kidnapovan iz svoje kuće u kibucu Nir Oz 7. oktobra.

HAMAS OBJAVIO SNIMAK TAOCA: Očajna porodica apeluje za životom 86-godišnjeg Izraelca kidnapovanog od strane Hamasa

Foto: www.profimedia.rs


Video objavljen od strane Hamasa izaziva zabrinutost za život 86-godišnjeg Arije Zalmanoviča, izraelskog talaca koji je kidnapovan iz svog doma u kibucu Nir Oz. Zalmanovič već duže vreme pati od zdravstvenih problema i potrebno mu je hitno lečenje. Na snimku koji je objavio Hamas, Zalmanovič izgleda u jako lošem stanju, što dodatno zabrinjava njegovu porodicu.

Zalmanovič je odrastao u Haifi i bio je član levičarskog omladinskog pokreta Hašomer Hacar. Godine 1955. pridružio se grupi osnivača kibuca Nir Oz, gde je proveo čitav svoj radni vek kao poljoprivrednik. Prema rečima njegovog sina Boaza, Zalmanovič je bio veoma posvećen svom poslu i kibucu, ustajući svakog jutra u 4:30 da bi radio na poljoprivrednim poslovima. Čak i u najtežim uslovima, kao što su sušne godine i raketni napadi, Zalmanovič nije napuštao svoj kibuc.

Boaz je na demonstracijama za oslobađanje talaca u oktobru izjavio da je poslednji put razgovarao sa ocem u 9:26 ujutru, nekoliko minuta pre nego što je kidnapovan. On je opisao svog oca kao čoveka sa žuljevitim rukama, koji je živeo za svoj kibuc i smatrao ga svojom životnom misijom.

Porodice talaca, koje su preplavile ulice tražeći da se njihovi najmiliji oslobode, su u očaju zbog situacije u kojoj se nalaze. Izraelska vojska je objavila snimke iz Gaze kao dokaz da je Hamas imao tunele ispod bolnice, što samo dodatno uznemirava porodice talaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading