VOJNA PARADA POSTALA SCENA MASAKRA! Ruske rakete ubile najmanje 19 visokih oficira i vojnika!

Autor:

Svet

10.11.2023

18:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski raketni udar na ceremoniju dodele nagrada u 128. brdskoj jurišnoj brigadi Oružanih snaga Ukrajine je rezultirao smrću najmanje 19 vojnih lica, uključujući nekoliko visokih oficira i najboljih vojnika brigade.

VOJNA PARADA POSTALA SCENA MASAKRA! Ruske rakete ubile najmanje 19 visokih oficira i vojnika!

Foto: Printscreen/twitter.com/DefenceU

 Ceremonija je održavana ujutru 3. novembra, nekoliko desetina kilometara od linije fronta, i pretvorila se u krvoproliće nakon desetominutnog ruskog raketnog udara koji je usledio u 10.00 časova.

Prema američkom dnevnom listu Vašington post, pripadnici 128. jurišne brigade su se okupili kako bi prisustvovali ceremoniji dodele nagrada, koja je bila zamišljena kao prilika za odavanje počasti i priznanja hrabrim vojnicima.

Međutim, umesto toga, ceremonija je postala mesto stravičnog napada koji je odneo nekoliko života i ostavio mnoge povređene.


Ruski vojni izvori su prethodno naveli da je ubijeno "na desetine" ukrajinskih oficira i vojnika, dok je Vašington post precizirao da je među žrtvama bilo nekoliko visokih oficira i najboljih vojnika brigade. Ovaj nemili događaj je još jedan u nizu u dugotrajnom sukobu između Rusije i Ukrajine, a međunarodna zajednica osudila je ovaj brutalni raketni udar.

Iako su detalji ovog incidenta još uvek nepoznati, jedna od neobičnih činjenica je to što je ceremonija održana nekoliko desetina kilometara od linije fronta, što bi trebalo da bude bezbedno područje. Međutim, kao što smo videli, ništa nije sigurno u ovom sukobu koji traje već godinama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
ljubica

10.11.2023 19:51

Pa najnormalnije da ruske rakete pogode ukrajinske vojnike i oficire , a ne kao izraelske palestinsku decu.

Džonko

10.11.2023 23:14

Bravoooo Ukrajinci... Ajde još takvih ceremonija svaki dan u što većem broju... Ionako će vas iskanderi i kalibri kad tad pronaći...!!!,