LAVROV UPOZORIO, JEDNA ZEMLJA JE U VELIKOJ OPASNOSTI! Širenje oružanog sukoba je NEPRIHVATLJIVO!

Autor:

Svet

31.10.2023

22:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom razgovora je istaknuta potreba da se hitno okonča krvoproliće u Gazi.

LAVROV UPOZORIO, JEDNA ZEMLJA JE U VELIKOJ OPASNOSTI! Širenje oružanog sukoba je NEPRIHVATLJIVO!

Foto: Tanjug/AP

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov razgovarao je danas telefonom sa sirijskim kolegom Fajsalom Mikdadom, kome je rekao da je neprihvatljivo širenje oružanog sukoba na teritoriju Sirije i drugih zemalja na Bliskom istoku.

- Lavrov je ukazao na neprihvatljivost izraelskih vazdušnih napada na teritoriju Sirijske Arapske Republike koji su sve češći - navodi se u saopštenju ruskog ministarstva spoljnih poslova. 

Dvojica zvaničnika su razgovarala i o opasnosti od pokušaja spoljnih sila da Bliski istok "pretvore u geopolitičku arenu za obračun". Tokom razgovora je istaknuta potreba da se hitno okonča krvoproliće u Gazi, kao i da se reše svi humanitarni problemi nastali kao posledica borbi.

Ministri su ponovo potvrdili posvećenost savesnom sprovođenju odluka Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija na osnovu poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Sirije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading