BIVŠI ČLAN JEHOVINIH SVEDOKA PODMETNUO POŽAR NA MASOVNOJ MOLITVI: Tri osobe poginule, 50 povređeno, masakr izvršio jer "šire opasne ideje"

Autor:

Svet

30.10.2023

11:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dominik Martin, bivši član Jehovinih svedoka, priveden je pod sumnjom da je aktivirao eksplozivnu napravu na molitvi u južnoj Indiji, pri čemu su poginule tri osobe, a 50 je povređeno, saopštile su danas vlasti.

BIVŠI ČLAN JEHOVINIH SVEDOKA PODMETNUO POŽAR NA MASOVNOJ MOLITVI: Tri osobe poginule, 50 povređeno, masakr izvršio jer "šire opasne ideje"

Foto: Shutterstock

Martin je osumnjičen da je u nedelju postavio improvizovanu eksplozivnu napravu. Najviši državni policijski službenik Darveš Saheb izjavio je da je Martin na Fejsbuku postavio video u kojem je preuzeo odgovornost za eksploziju pre nego što se predao policiji.

 

U videu, Martin, koji je lokalni meštanin, izjavio je da je odlučio da postavi eksplozivnu napravu jer smatra da je teologija Jehovinih svedoka pogrešna. “Oni uče da će svi ljudi na svetu nestati i da će samo oni živeti. Šta da radimo sa ljudima koji žude za propašću celoga sveta. Nisam mogao da nađem rešenje. Odluku sam doneo shvatajući da je ova ideja opasna po svet”, rekao je Martin.

 

Policija još pokušava da potvrdi Martinove tvrdnje o odgovornosti za eksploziju. Stotine Jehovinih svedoka bilo je u nedelju na lokalnoj molitvi u Međunarodnom kongresnom centru Zamra, u gradu Kalamaseri u indijskoj državi Kerala, kada se dogodila eksplozija.

Smatra se da je zločin počinjen improvizovanom eksplozivnom napravom, postavljenoj u kutiju za hranu, rekao je najviši državni policijski službenik šeik Darveš Saheb.

 

U Indiji, koja ima više od 1,4 milijarde stanovnika, ima oko 60.000 sledbenika Jehovinih svedoka, prema podacima te sekte.

 

Prema dostupnim informacijama, ovo je prvi put da se dogodio ovakav incident u Indiji. Jehovini svedoci su hrišćanska religijska grupa koja ima snažno prisustvo u Kerali i poznata je po svom vrata-do-vrata evangelističkom radu u toj državi. Međutim, do sada nije bilo izveštaja o napadima na njihove skupove. Ovaj incident je šokirao zajednicu i izazvao zabrinutost za bezbednost verskih skupova. Policija nastavlja sa istragom kako bi potvrdila tvrdnje o odgovornosti za eksploziju.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading