SPASIOCI IZVUKLI 19 TELA, STRAHUJE SE DA IMA MNOGO VIŠE POGINULIH: Katastrofalan sudar dva putnička voza

Autor:

Svet

29.10.2023

19:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preliminarna istraga je pokazala da je "ljudska greška" bila uzrok sudara.

SPASIOCI IZVUKLI 19 TELA, STRAHUJE SE DA IMA MNOGO VIŠE POGINULIH: Katastrofalan sudar dva putnička voza

Foto: Tanjug/AP

U nedelju, u indijskoj državi Andra Pradeš, došlo je do stravičnog sudara dva putnička voza koji je rezultirao gubitkom najmanje 19 života, dok je oko 100 ljudi zadobilo povrede. Ministarstvo železnica je izdalo saopštenje u kojem se navodi da su dva vagona jednog od vozova koji su prevozili putnike iskočila iz šina.

Preliminarna istraga je pokazala da je "ljudska greška" bila uzrok sudara, uzrokovana "prekidanjem signala" putničkog voza između stanica Alamanda i Кantakapala. Nesreća se dogodila dok je putnički voz Visakhapatnam-Rajagada bio primoran zaustaviti se zbog puknuća nadzemne sajle, a nadolazeći voz Visakhapatnam-Palasa ekspres se zabio u njega.

Ova tragična nesreća se dešava samo nekoliko meseci nakon što su indijske državne železnice doživele najgore železničko nesreću u poslednjih dvadeset godina, kada je poginulo čak 292 osobe. Tada je putnički voz udario u nepokretni teretni voz, nakon čega je iskočio iz šina i udario u drugi putnički voz koji se kretao u suprotnom smeru, navodi San.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading