PALESTINCI ODAHNULI: Izrael je konačno učinio ono što se od njega čeka već 20 dana!

Autor:

Svet

29.10.2023

13:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprkos činjenici da je učinjen dobar gest, to svakako nije još ono što u potpunosti rešava stvar

PALESTINCI ODAHNULI: Izrael je konačno učinio ono što se od njega čeka već 20 dana!

Foto: tanjug

Izrael je otvorio drugu od tri vodovodne mreže koje snabdevaju Pojas Gaze, pa sada oko 28,5 miliona litara vode dnevno ide u palestinsku eklavu.

To je rekao koordinator izraelske agencije pri Ministarstvu odbrane koja sarađuje sa Palestincima (COGAT), preneo je Tajms of Izrael.

Snabdevanje sa 28,5 miliona litara dnevno je više od polovine od 49 miliona litara dnevno koliko je Izrael slao pre rata.

Izrael je 9. oktobra prekinuo vodosnabdevanje Gaze, što je, kako navodi izraelski list, devet odsto dnevnih potreba, prema zvaničniku COGAT, ali je Tel Aviv otvorio jedan od južnih vodovoda prošle nedelje, uz smanjeni pritisak.

COGAT navodi da sada postoji dovoljno vode i hrane da se ispune humanitarni zahtevi Gaze, dodajući da agencija konstantno prati situaciju na teritoriji.

COGAT je dodao da Hamas šalje gorivo bolnicama u Gazi kako bi mogle da rade na generatore, delimično sa ciljem da se održe popunjenim jer je "Hamas izgradio komandne i kontrolne centre" ispod zdravstvenih ustanova.

"Bolnice su vojne operativne infrastrukture", rekao je koordinator.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading