RUSKI AVIONI IH ISPROVOCIRALI: Ukrajinci doneli novu odluku, šta dalje sa Crnim morem?

Autor:

Svet

26.10.2023

15:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajina je u avgustu otvorila "humanitarni koridor" za brodove sa žitom koji putuju na afrička i azijska tržišta i pokušala da na taj način zaobiđe rusku blokadu u Crnom moru

RUSKI AVIONI IH ISPROVOCIRALI: Ukrajinci doneli novu odluku, šta dalje sa Crnim morem?

Foto: Tanjug/AP

Ukrajina je suspendovala transport preko koridora za izvoz žitarica u Crnom moru, zbog potencijalnih pretnji koje predstavljaju ruski ratni avioni i morske mine, saopštila je danas kompanija Barva invest konsaltansi.

- Obaveštavamo vas o privremenoj suspenziji brodskog saobraćaja. Zabrana stupa na snagu 26. oktobra, ali moguće je da će biti produžena - saopštila je kompanija na Telegramu, prenosi Rojters.

Ukrajinski zvaničnici su odbili da komentarišu ovo pitanje, a fjučersi pšenice na Robnoj berzi u Čikagu su na ovu vest reagovali blagim rastom cena.

Barva invest konsaltansi je rekla da suspenzija već dva dana na snazi po nalogu ukrajinske vojske koja je primetila povećanu aktivnost ruskog vazduhoplovstva u toj oblasti.

Ukrajina je u avgustu otvorila "humanitarni koridor" za brodove sa žitom koji putuju na afrička i azijska tržišta i pokušala da na taj način zaobiđe rusku blokadu u Crnom moru.

Ukrajina je preko ovog koridora od avgusta izvezla oko 700.000 tona žitarica.

Prvi zamenik ministra poljoprivrede Ukrajine Taras Visocki izjavio je da Kijev u oktobru može da preko crnomorskih koridora izveze preko milion tona žitarica.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading