CRNA STATISTIKA! AMERIKANCI GINU KAO DA JE RAT ZBOG EPIDEMIJE NASILJA : Pucnjava u Mejnu 36. masovno ubistvo ove godine, TEROR odneo 188 života

Autor:

Svet

26.10.2023

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pucnjava koja se dogodila u sredu uveče u Luistonu, u američkoj državi Mejn, predstavlja 36. masovno ubistvo u Sjedinjenim Američkim Državama ove godine.

CRNA STATISTIKA! AMERIKANCI GINU KAO DA JE RAT ZBOG EPIDEMIJE NASILJA : Pucnjava u Mejnu 36. masovno ubistvo ove godine, TEROR odneo 188 života

Foto: Ap

Napadač naoružan automatskom puškom je ubio 22 osobe i ranio više od 50. Pucnjava se dogodila na više lokacija, uključujući kuglanu i restoran.

Prema bazi podataka koju poseduju Asošijeted pres i list “USA Tudej”, u partnerstvu sa Univerzitetom Nortistern, najmanje 188 ljudi je izgubilo život u tim pucnjavama. Ova statistika se odnosi na incidente u kojima su najmanje četiri osobe ubijene u periodu od 24 sata, ne računajući ubicu67, što je definicija koju koristi i FBI.

Od početka ove godine, Amerika je bila svedok drugog najvećeg broja masovnih ubistava i najvećeg broja žrtava u jednoj godini58. Samo 2019. godine bilo je više masovnih ubistava9810.

Od 2006. godine, zabeleženo je više od 560 masovnih ubistava u SAD-u, pri čemu je ubijeno više od 2.900 ljudi, a najmanje 2.000 povređeno.

Napadač u pucnjavi u Luistonu, Mejn, identifikovan je kao Robert Kard, 40-godišnjak12. Policija ga još uvek traži. Prema izveštajima, Kard je tokom leta proveo dve nedelje u psihijatrijskoj bolnici jer je "čuo glasove". Napadač je bio naoružan automatskom puškom i pucao je na više lokacija, uključujući kuglanu i restoran. Stanovnicima je savetovano da se sklone na bezbedna mesta.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading