ZASTRAŠUJUĆE! OTROV LEVKASTOG PAUKA UBIJA DETE ZA 15 MINUTA: Sređivala kuću pa usisala opakog insekta, krio se u sobi IZA JASTUKA (VIDEO)

Autor:

Svet

25.10.2023

15:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna žena iz Australije doživela je prilično zastrašujuće iskustvo kada je otkrila da je usisala otrovnog pauka, poznatog kao australijski levkasti pauk, dok je čistila svoju sobu.

ZASTRAŠUJUĆE! OTROV LEVKASTOG PAUKA UBIJA DETE ZA 15 MINUTA:  Sređivala kuću pa usisala opakog insekta, krio se u sobi IZA JASTUKA (VIDEO)

Foto: shutterstock

Ovaj pauk je jedan od najsmrtonosnijih na svetu, sa otrovom koji može da usmrti dete za samo 15 minuta.

Pauk, koji se skrivao iza jastuka u njenoj sobi, bio je i dalje živ unutar usisivača. Žena je bila toliko prestravljena da nije mogla da spava u svojoj sobi naredna tri dana. Snimila je celu situaciju i objavila na TikToku.

Nakon tri dana, skupila je hrabrost i ušla u svoju sobu. Dodatno je očistila sobu kako bi se uverila da pauk nije došao sa društvom i da nije ženka koja je položila jaja. Priznala je da se užasava pauka i da ima paničnu reakciju kada ih vidi. Jedini pauk kojeg se ne plaši je kućni pauk kojem je dala ime Hagrid, koji živi na plafonu u njenom dnevnom boravku.

 

@lucetteromy Hi Dyson, can confirm your vacuums work great to suck up deadly spiders #aracnaphobia #funnelwebspider #australia #dyson #fyp ♬ original sound - lucetteromy

Ovo iskustvo joj je sigurno donelo novu perspektivu na život u Australiji, gde su ovakvi susreti sa opasnim životinjama relativno česti.

 

Australijski levkasti pauk, poznat kao Atrax robustus, je jedan od najotrovnijih pauka na svetu. Njegov otrov je izuzetno jak. U stvari, smatra se da je njegov otrov toliko potentan da može ubiti čoveka ako se ne primeni odgovarajući tretman na vreme.

Ovaj pauk je posebno opasan za primate, uključujući ljude. Međutim, interesantno je da drugi sisari nisu toliko osetljivi na njegov otrov.

Važno je napomenuti da se antiserum za ujed ovog pauka rutinski proizvodi u Australiji, što značajno smanjuje rizik od smrtnog ishoda nakon ujeda.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading