MOTORNOM TESTEROM ĆEMO SEĆI SVE! Argentinci danas izlaze na izbore, kandidati sa RATNIČKIM POKLIČIMA na biralištima

Autor:

Svet

22.10.2023

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biračka mesta se otvaraju u osam časova po lokalnom vremenu, a očekuje se da će tri vodeća kandidata podeliti glasove: liberalni ekonomista Havijer Milei, centristički, peronistički ministar ekonomije Serđo Masa i konzervativka Patriša Bulrih

MOTORNOM TESTEROM ĆEMO SEĆI SVE! Argentinci danas izlaze na izbore, kandidati sa RATNIČKIM POKLIČIMA na biralištima

Foto: Tanjug/Strahinja AĆIMOVIĆ

Opšti izbori u Argentini u senci najteže ekonomske krize u poslednje dve decenije

Argentinci će danas izaći na birališta na op{tim izborima koji se odvijaju u senci najgore ekonomske krize u poslednje dve decenije koja je autsajdersku krajnju desnicu dovelo do uspona i pobedničke pozicije.

Glasanje će verovatno uzdrmati ionako poljuljano argentsko tržište i uticati na veze Argentine sa trgovinskim partnerima poput Kine i Brazila što će odrediti dalji politički put te zemlje, velike izvoznice žitarica sa ogromnim rezervama litijuma i gasa iz škriljaca, navodi Rojters.

Biračka mesta se otvaraju u osam časova po lokalnom vremenu, a očekuje se da će tri vodeća kandidata podeliti glasove: liberalni ekonomista Havijer Milei, centristički, peronistički ministar ekonomije Serđo Masa i konzervativka Patriša Bulrih.

Milei je obećavao da će "motornom testerom" saseći ekonomski i politički status-kvo i on je kandidat kojeg bi trebalo pobediti jer ogorčenim glasačima kojima je dojadila inflacija od 138 odsto i siromaštvo koje pogađa više od dve petine stanovništva, poručuje da će razbiti sve što nije dobro.

"Ljudi žele da se stvari promene. Kako? Oni o tome nemaju pojma, ali žele promene", rekao je Federiko Aurelio, predsednik konsultantske firme Aresco.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading