HEZBOLAH GRMI NA IZRAEL: Upućena poruka koja LEDI KRV u žilama

Autor:

Svet

22.10.2023

09:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Visoki zvaničnik Hezbolaha zapretio je da će Izrael platiti visoku cenu kad god da započne kopnenu ofanzivu u Pojasu Gaze i poručio da je njegova militantna grupa sa sedištem u Libanu vec "u srcu bitke"

HEZBOLAH GRMI NA IZRAEL: Upućena poruka koja LEDI KRV u žilama

Foto: Tanjug-AP

Komentari zamenika lidera Hezbolaha, šeika Naima Kasema, usledili su nakon što je Izrael granatirao i izveo napade bespilotnim letelicama na jug Libana, a Hezbolah uzvratio raketama i projektilima prema Izraelu, prenosi jerusalimski dnevnik Tajms of Izrael.

Hezbolah je saopštio da je danas ubijeno šest njegovih boraca, što je najveći dnevni broj poginulih od početka izbijanja nasilja pre dve nedelje.

Prema rečima Kasema, pojačanje sukoba na libansko-izraelskoj granici za Hezbolah ima jasnu svrhu.

- Pokušavamo da oslabimo izraelskog neprijatelja i damo im do znanja da smo spremni. Zvaničnici Hamasa su jasno rekli da će se Hezbolah pridružiti borbama, ako Izrael započne kopnenu ofanzivu u Gazi - rekao je on.

Ovaj zvaničnik Hezbolaha je predočio da njegova šiitska grupa koju podržava Iran i koja je u savezu sa Hamasom, vec utiče na tok sukoba tako što drži tri divizije izraelske vojske raspoređene na severu, umesto da se pripemaju za borbe u Gazi.

Komentarišući strane zvanice koje su posetile Liban u protekle dve nedelje, tražeći od libanskih zvaničnika da ubede Hezbolah da ne učestvuje u najnovijem sukobu Hamasa i Izraela, Kasem je poručio: "Mi smo deo te bitke".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading