OTKRIVENI TAJNI KANALI: Odakle Hamasu brutalno oružje kojim je iznenadio Izrael? Tragovi vode na Daleki istok!

Autor:

Svet

20.10.2023

14:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Militanti Hamasa su, prema navodima, koristili severnokorejsko oružje tokom napada na Izrael 7. oktobra.

OTKRIVENI TAJNI KANALI: Odakle Hamasu brutalno oružje kojim je iznenadio Izrael? Tragovi vode na Daleki istok!

Foto: Tanjug/AP

Ove informacije potiču od južnokorejskih zvaničnika i dva severnokorejska stručnjaka za oružje koji su analizirali video-snimke napada i oružja koje je zaplenio Izrael. Pjongjang, međutim, negira da je snabdevao militante oružjem.

Prema izvorima AP-a, Hamas je koristio raketne bacače granata F-7 (analogno sovjetskom RPG-7) protiv oklopnih vozila. Takođe su istakli da Hamasovi propagandni video snimci i fotografije prikazuju severnokorejski protivtenkovski raketni sistem Bulsae i jurišnu pušku Tip 58 koja je kopija jurišne puške Кalašnjikov.

Zajednički generalštab Južne Кoreje je na brifingu posebno naglasio upotrebu severnokorejskih bacača granata. Severnokorejska novinska agencija КCNA, međutim, takve informacije naziva “neosnovanom i lažnom glasinom” koju su organizovale Sjedinjene Američke Države.

Tajlandske vlasti zaplenile su u decembru 2009. godine 35 tona oružja u severnokorejskom teretnom avionu koji se tehnički zaustavljao na aerodromu u Bangkoku. Tajlandski zvaničnici su tada rekli da je oružje bilo namenjeno Iranu. Sjedinjene Američke Države su 2012. godine saopštile da je presretnuti teret bio namenjen Hamasu.

Zapadne vlade takođe sumnjaju da Severna Кoreja isporučuje municiju Rusiji kojoj je potrebno oružje za rat u Ukrajini. Bela kuća je prošle nedelje saopštila da je Severna Кoreja isporučila Rusiji više od 1.000 kontejnera vojne opreme i municije.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading