PUTIN JE NA SAMRTI? Šokantne tvrdnje o zdravlju ruskog predsednika i njegovom DVOJNIKU obišle svet

Autor:

Svet

15.10.2023

10:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tvrdi se i da je Putinov najuži krug pokušao da stvori konsenzus oko ideje o nastavku režima posle Putina, spekulišući da se sekretar Saveta bezbednosti RF Nikolaj Patrušev sprema za mesto lidera

PUTIN JE NA SAMRTI? Šokantne tvrdnje o zdravlju ruskog predsednika i njegovom DVOJNIKU obišle svet

Foto: Tanjug/AP

Telegram kanal General SVR objavio je tokom vikenda nove tvrdnje neimenovanih izvora iz vrha Rusije da je zdravstveno stanje predsednika Rusije Vladimira Putina jako loše.

Zapravo toliko loše da je navodno na samrti, zbog čega je Putinov dvojnik uveliko spreman da uskoči na njegovo mesto.

Kanal General SVR objavio je i informaciju da je dvojnik već angažovan nekoliko puta u poslednje vreme.

- Postoji mišljenje da bi neko vreme bilo moguće koristiti dvojnika za Putina nakon smrti pravog Putina ili njegovog svrgavanja sa vlasti. Skoro svi zainteresovani su spremni da se okupe oko dvojnika koji se može kontrolisati - jedini problem je ko će kontrolisati dvojnika. Za to je potrebno međusobno poverenje, koje ne postoji - objavio je kanal General SVR, prenosi Njuzvik.

Tvrdi se i da je Putinov najuži krug pokušao da stvori konsenzus oko ideje o nastavku režima posle Putina, spekulišući da se sekretar Saveta bezbednosti RF Nikolaj Patrušev sprema za mesto lidera.

U kasnijoj objavi na kanalu General SVR kaže se da je Putinova želja da premijer Mihail Mišustin preuzme njegove dužnosti, ali Patruševa favorizuju drugi visoki ruski zvaničnici.

Mnogo spekulacija o Putinovom zdravlju do sada je bilo zasnovano na video snimcima na kojima se vidi kako sedi ili se nespretno kreće, što neki pripisuju nizu bolesti kao što su rak ili Parkinsonova bolest.

Ništa od toga nikada nije dokazano.

Neke od glasina potkrepljuju drugi, pouzdaniji izvori. Tri šefa obaveštajnih službi izjavila su za Njuzvik prošlog jula da je Putin bio podvrgnut lečenju u aprilu 2022. i da boluje od uznapredovalog raka.

Iste godine Moskov tajms je citirao izveštaj u kome se kaže da je Putin bio u pratnji lekara, uključujući hirurga za karcinom štitne žlezde, na putovanjima u svoju rezidenciju u Sočiju od 2016. do 2019. godine, kao i da je možda imao operaciju u novembru 2016. godine.

Međutim, nedavni izveštaj da je Putin na ivici smrti, kao i planovi za njegovog naslednika, nisu podržani od drugih izvora i objavljeni su bez proverljivih dokaza, prenosi Jutarnji list.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading