ŠOKANTNI REZULTATI ANKETE: Izraelci zaprepastili svet, evo koga krive za MASAKR i šta bi sad zemlja trebalo da uradi

Autor:

Svet

14.10.2023

10:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo niko nije očekivao, narod je rekao svoje

ŠOKANTNI REZULTATI ANKETE: Izraelci zaprepastili svet, evo koga krive za MASAKR i šta bi sad zemlja trebalo da uradi

Foto: Tanjug/AP

Četvoro od pet Izraelaca veruje da su vlada i premijer Benjamin Netanjahu krivi za masakr kod Pojasa Gaze od 7. oktobra kada je na muzičkom festivalu ubijeno 260 civila, a još 150 su kidnapovali Hamasovci.

Prema anketi Dialog centra, ogromna većina ispitanika, njih 86 ispitanika, smatra da je iznenadni napad iz Gaze neuspeh vlade, dok 92 posto ljudi ne podržava rat i osvetu Izraela.

Gotovo svi ispitanici (94 posto) veruju da vlada mora da snosi deo odgovornosti za nedostatak bezbednosne spremnosti koji je doveo do napada, a više od 75 posto njih kaže da vlada snosi najveći deo odgovornosti, prenosi The Jerusalem Post.

Istraživanje u kojem je anketirano 620 Izraelaca iz cele zemlje takođe je pokazalo da većina njih veruje da bi Netanjahu trebalo da da ostavku nakon završetka operacije Swords of Iron.

Tanka većina od 56 posto rekla je da Netanjahu mora da podnese ostavku na kraju rata, s tim se stavom složilo 28 posto glasača vladajuće koalicije. Čak 52 posto ispitanika očekuje ostavku ministra obrane Joava Galanta.

Osim toga, većina ispitanika rekla je da ne veruje da će vlada voditi rat u Gazi, iako je anketa sprovedena pre nego što se bivši ministar odbrane Beni Ganc pridružio vladi nacionalnog jedinstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading