ŠTA ĆE SAD? Oligarsima bliskih Putinu ZAPLENJENA IMOVINA! Evo zašto im je poručeno da DALJE NEĆE MOĆI

Autor:

Svet

06.10.2023

14:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudska odluka se odnosi na 20 kompanija i finansijskih i kreditnih institucija koje oligarsi iz Kremlja poseduju kao krajnji korisnici ili preko kontrolisanih ofšor kompanija

ŠTA ĆE SAD? Oligarsima bliskih Putinu ZAPLENJENA IMOVINA! Evo zašto im je poručeno da DALJE NEĆE MOĆI

Foto: YouTube/Printscreen/Sputnik Srbija | Спутњик Србија

Sud u Ukrajini zaplenio je imovinu i korporativna prava koja pripadaju sankcionisanim ruskim oligarsima Mihailu Fridmanu, Petru Avenu i Andreju Kosogovu, saopštila je Služba bezbednosti Ukrajine.

Kako je naveo SBU, pomenute osobe su "deo svite" predsednika Rusije Vladimira Putina i uključene su u "šeme" finansiranja velikih razmera ruske oružane agresije, prenosi Ukrinform.

Sudska odluka se odnosi na 20 kompanija i finansijskih i kreditnih institucija koje oligarsi iz Kremlja poseduju kao krajnji korisnici ili preko kontrolisanih ofšor kompanija.

Vrednost oduzetih korporativnih prava je više od pola milijarde evra. Među blokiranom imovinom su finansijska i osiguravajuća društva, kompanije za mobilne komunikacije i informatiku, kao i fabrike mineralne vode.

- Zaplena ove imovine onemogućiće ruskim vlasnicima da je prepišu fiktivnim licima kako bi se izbeglo dalje prebacivanje imovine - navodi se u saopštenju.

SBU je u septembru optužila ruskog oligarha Fridmana zbog sumnje da je finansirao akcije usmerene na nasilnu promenu i rušenje ustavnog poretka, uzurpaciju državne vlasti, promenu teritorije ili državne granice Ukrajine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading