UŽAS U LONDONSKOM METROU: Dečaku (4) se zaglavila noga u pokretnim stepenicama, pa ostao bez dva prsta zbog nespretne pomoći oca

Autor:

Svet

29.09.2023

15:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Priča o četvorogodišnjem dečaku iz Kenta koji je doživeo tešku povredu stopala nakon nesreće na pokretnim stepenicama potresla je lokalnu zajednicu i izazvala zabrinutost među roditeljima širom regiona.

UŽAS U LONDONSKOM METROU: Dečaku (4) se zaglavila noga u pokretnim stepenicama, pa ostao bez dva prsta zbog nespretne pomoći oca

Foto: Shutterstock

Hitna pomoć

Dečak je sa svojom porodicom bio na jednodnevnom izletu, nadajući se veselom i bezbrižnom danu, ali je taj dan zauvek obeležen tragedijom.

Nesreća se dogodila na stanici metroa London Bridž, gde je dečakovoj nozi zapela obuća na pokretnim stepenicama. Njegov otac je hrabro reagovao i odmah pritekao u pomoć, ali u trci da spasi svog sina, dečakov otac je nehotice otkinuo dva prsta na njegovoj nozi. Scena je bila zastrašujuća, a prisutni su se odmah potrudili da pruže prvu pomoć dečaku.

 

Na sreću, slučajnost je htela da je na mestu nesreće bio i lekar koji je odmah reagovao. On je dečaku pružio hitnu medicinsku pomoć, stavljajući njegovu povređenu nogu na led kako bi smanjio otok i bol. Zatim je dečaka odmah prevezao u bolnicu gde su lekari i medicinsko osoblje nastavili sa tretmanom i pružili mu najbolju moguću negu.

 

Londonski metro, poznat i kao "The Tube", jedan je od najstarijih i najprometnijih metro sistema na svetu. Osnovan je 1863. godine i od tada je postao vitalni deo gradskog prevoznog sistema u Londonu, povezujući različite delove grada i olakšavajući svakodnevna putovanja milionima ljudi.

Metro u Londonu ima impresivnu mrežu sa 11 linija i preko 270 stanica, koje pokrivaju gotovo svaki deo grada i prigradskih područja. S obzirom na gustu urbanizaciju Londona, metro je od vitalnog značaja za efikasno i brzo kretanje velikog broja putnika, olakšavajući tako gužve na drumovima.

 

Jedna od karakteristika londonskog metroa je i njegova arhitektonska raznolikost. Svaka stanica ima svoj jedinstveni dizajn, od modernističkih staklenih struktura do klasičnih crvenih cigala, čime svaka stanica ima svoju priču i šarm.

 

Londonski metro je poznat i po svojoj pouzdanosti i tačnosti, iako se povremeno suočava sa izazovima kao što su kvarovi i kašnjenja, što je sasvim normalno za tako veliki i kompleksan sistem. Takođe, metro je često inspiracija umetnicima, piscima i filmskim stvaraocima, često se pojavljujući kao ikonična lokacija u mnogim filmovima i knjigama.

Osim što je sredstvo javnog prevoza, londonski metro je i deo lokalne kulture i identiteta grada. Putovanje "The Tube"-om omogućava ljudima da dožive puls grada, s različitim ljudima, jezicima i kulturama koje se susreću u prepunim vagonima tokom špica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading