NATO OBELODANIO PLAN! Ova kolektivna vojna vežba biće NAJVEĆA još od Hladnog rata!

Autor:

Svet

16.09.2023

21:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Manevri „Steadfast Defender“ su vežbe u okviru kojih se uvežbava kolektivna odbrana i organizuju se na regularnoj osnovi.

NATO OBELODANIO PLAN! Ova kolektivna vojna vežba biće NAJVEĆA još od Hladnog rata!

Foto: honvedelem.hu

Naredne godine NATO namerava da održi najveću kolektivnu vojnu vežbu od Hladnog rata pod nazivom "Steadfast Defender", u kojoj će učestvovati više od 40.000 vojnika iz zemalja članica, a manevri će biti održani na teritoriji Nemačke, Poljske i tri baltičke države, izjavio je šef vojnog komiteta Severnoatlantskog saveza Rob Bauer.

- Naredne godine organizovaćemo najveće manevre kada je reč o kolektivnoj odbrani još od vremena Hladnog rata. Učestvovaće više od 40.000 vojnika iz raznih zemalja - rekao je Bauer, dodavši da Alijansu očekuje „nova era kolektivne odbrane“.

Manevri „Steadfast Defender“ su vežbe u okviru kojih se uvežbava kolektivna odbrana i organizuju se na regularnoj osnovi, prenose mediji.

Kako je prethodno pisao Financial Times, planirano je da u okviru ovih vežbi bude sprovedeno između 500 i 700 zadataka za izvršavanje vazdušnih borbi, a učestvovaće više od 50 brodova i oko 41.000 vojnika.

Očekuje se da će na vežbama učestvovati i Švedska, čiji zahtev za stupanje u NATO još nisu verifikovali Turska i Mađarska.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading