DEVOJČICA UPALA U NABUJALU REKU: SLUČAJNI PROLAZNIK je bez oklevanja je skočio u mutnu vodu, Kina ga sad slavi KAO HEROJA(VIDEO)

Autor:

Svet

14.09.2023

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Kini se odigrala prava drama kada je sedmogodišnja devojčica upala u nabujalu reku, a od davljenja ju je spasio slučajni prolaznik.

DEVOJČICA UPALA U NABUJALU REKU: SLUČAJNI PROLAZNIK je bez oklevanja je skočio u mutnu vodu, Kina ga sad slavi KAO HEROJA(VIDEO)

Foto: Printscreen Twitter China Xinhua News

Kako je juče objavila kineska agencija Sinhua, ovaj dramatičan trenutak se odigrao u gradu Ćingjuan u pokrajini Guangdong na jugu zemlje.

Područje je bilo pogođeno obilnim padavinama izazvanim tajfunom Hajkui, koji je tuda prošao pre nešto više od nedelju dana.

 

Sinhua je u video snimku objavljenom na društvenoj mreži X (bivši Tviter) naglasila da je hrabar muškarac odmah skočio u reku čim je primetio da voda nosi devojčicu.

 

Ovaj heroj je plivao do nje, uhvatio devojčicu i izvukao je na obalu.

Na kraju snimka vidimo devojčicu sa rancom na leđima, potpuno mokru, ali živu, i oko nje ljude koji se brinu da li je sve u redu s njom.

Oko 114.000 ljudi evakuirano je zbog tajfuna "Hajkui", koji je pogodio jugoistočnu kinesku provinciju Fuđijan, nakon što je u prethodna dva dana zahvatio Tajvan.

Tajfun je dostigao maksimalnu brzinu od 20 metara u sekundi, a nakon toga je oslabio i postao tropska oluja, prenosi Rojters.

Škole u gradu Fudžou su obustavile nastavu, a meteorolozi su izdali upozorenje zbog obilnih padavina.

Mnogi letovi su otkazani na dva aerodroma u Fudžouu i Kvandžouu, a rečni saobraćaj je takođe obustavljen, izveštavaju državni mediji.

"Hajkui" se kreće ka južnoj kineskoj provinciji Guangdžong, a meteorolozi su najavili da će nastaviti da slabi.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading