ZGRABIO SAM GA S LEĐA, A ON JE POČEO DA ME TUČE: Vozač Hitne pomoći opisao kako je sprečio momka da SKOČI S MOSTA

Autor: Republika

Hronika

13.09.2023

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Odmah mi je kroz glavu prošlo da je Lepenica u tom delu plitka i da su male šanse da preživi ako bude skočio - ispričao je heroj

ZGRABIO SAM GA S LEĐA, A ON JE POČEO DA ME TUČE: Vozač Hitne pomoći opisao kako je sprečio momka da SKOČI S MOSTA

Foto: facebook

- Grizla bi me savest da sam prošao i sutra čitao u novinama da je dečko od 22 godine poginuo u padu s mosta - priča vozač kragujevačke Hitne pomoći, Nikola Novičić, koji je juče na povratku s posla primetio mladića koji je stajao na ogradi mosta, klatio se i kako pretpostavlja, verovatno imao nameru da se baci.

Dramatične scene spasavanja mladića odigrale su se sinoć oko 19.30 na mostu preko Lepenice u blizini sportske hale “Jezero”. Nikola (48) je vraćajući se s posla iz automobila primetio mlađeg muškarca koji se, kako kaže, klatio s ograde mosta.

On priča da je s njim u autu bila i koleginica doktorka, koju je povezao s posla i da nijednog trenutka nisu oklevali da zaustave auto i pomognu.

- Dečko je stajao na sredini mosta na ogradi. Odmah mi je kroz glavu prošlo da je Lepenica u tom delu plitka i da su male šanse da preživi ako bude skočio. Prišao sam mu lagano, profesionalno… Mladić nije obraćao pažnju na mene, tiho sam mu prišao i povukao ga na trotoar - prepričava Nikola za Novu i dodaje da je mladić u tom trenutku agresivno počeo da se brani i da ga udara.

Dok je na mostu trajala “borba” Nikola objašnjava da je koleginica pozvala policiju i Hitnu pomoć, čiji su dolazak očekivali svakog trenutka.

- Koleginica je sitnije građe, bilo je rizično da se ona umeša. Dečko je bio prilično agresivan, udarao me je i rukama i nogama. Srećom, dugo sam radio u vojnoj policiji, pa sam znao kako da ga savladam, a da ga ne povredim. Iz dosadašnjeg profesionalnog iskustva u hitnoj pomoći, odmah sam prepoznao da dečko ima psihičkih problema. Neko vreme je trajala ta naša borba, a onda se malo pribrao i pitao me da li ću da ga tužim za napad. Naravno da sam mu rekao da neću i tada sam znao da je njegovo opiranje završeno. Ubrzo su stigle i naše kolege, koje su ga prevezle u bolnicu - opisuje Nikola.

Hrabri vozač Hitne pomoći, zadobio je povrede lakta, kolena i ogrebotine po leđima tokom borbe na mostu, ali kaže, “da to nije ništa” i da bi opet učinio isto.

- Moje povrede su beznačajne u odnosu na ono kako bih se osećao da ništa nisam pokušao. Grizla bi me savest da sam prošao i sutra čitao u novinama da je dečko od 22 godine poginuo u padu s mosta. Kada se malo smirio i kada su došle kolege, saznao sam da je mlad i da ima samo 22 godine. Danas ću da idem u bolnicu da se raspitam kako mu je - ispričao je Nikola i skromno dodao da u svom postupku ne vidi nikakav herojski čin, već da mu je to “u opisu posla”.

“Ponosni smo na našeg kolegu”

Vest o spasavanju potencijalnog samoubice, u kolektivu vozača i doktorke koji su vam radnog vremena pomogli mladiću, dočekana je s ponosom.

- Naravno da sam ponosna na našeg vozača, koji je ne razmišljajući o sebi, stao i spasio nečiji život. U svakom slučaju, to je deo našeg posla i svi mi iz hitne pomoći, posao nosimo kući. Verujem da bi i sve ostale kolege postupile isto. U našoj službi, u mnogim situacijama, ne razmišljamo o našoj bezbednosti, nego nam je posao da spašavamo život. Zbog toga sam prvo Nikolu pitala kako je on i drago mi je da je dobro - rekla je dr Jelena Tijanić, pomoćnica direktora kraujevačke Hitne pomoći.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading