ZATRESLO SE U JADRANSKOM MORU! Potres jačine 4,1 stepen Rihtera, evo GDE je bio epicentar!

Autor:

Svet

13.09.2023

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Zemljotres jačine 4,1 stepen Rihterove skale zabeležen je u Jadranskom moru kod obale Italije.

ZATRESLO SE U JADRANSKOM MORU! Potres jačine 4,1 stepen Rihtera, evo GDE je bio epicentar!

Foto: shutterstock

Potres je zabeležen u 10.38 sati, a epicentar je bio u moru između gradova Ankone i Pezara na dubini od dva kilometra, navodi Evropsko mediteranski seizmološki centar.

Potres su osetili meštani Ankone u regiji Marke.

Za sada nema podataka o eventualnim žrtvama ili šteti.

Podsetimo, jezive fotografije razornog zemljotresa u Maroku proširile su se putem interneta, a priče ljudi koji su ovo preživeli izazivaju jezu.

Stočar iz malog sela na Atlaskim planinama kaže da ga proganja odluka koju je morao da donese, piše BBC.

Foto: Tanjug/AP

Razorni zemljotres pogodio Maroko

Tajb je bio sa suprugom, dvoje dece i roditeljima u petak uveče u njihovoj maloj kamenoj kući kada ju je potresao najveći zemljotres u zemlji u poslednjih 60 godina.

Njegov nekadašnji dom sada leži u ruševinama. Još uvek se delimično vidi unutrašnjost zgrade i on pokazuje na ruševine govoreći: „Tamo su bili.“

- Sve se dogodilo tako brzo. Kada se dogodio zemljotres, svi smo potrčali do vrata. Moj tata je spavao, a ja sam vikao na mamu da dođe, ali je ona ostala da ga čeka - priseća se on.

Na drugoj strani je mogao da vidi samo ženu i ćerku. Dok se vraćao u srušenu zgradu, Tajb je pronašao i sina i roditelje zarobljene ispod ruševina. Mogao je da vidi ruku svog sina kako proviruje kroz ruševine. Znao je da mora da reaguje brzo, i krenuo je u pravcu svog sina Adama, očajnički kopajući po ruševinama da bi ga izvukao.

Kada se okrenuo roditeljima, zarobljen ispod velike kamene ploče, kaže da je bilo kasno.

- Morao sam da biram između roditelja i sina - kaže sa suzama u očima.

- Nisam mogao da pomognem roditeljima jer im je zid pao preko polovine tela. To je tako tužno. Video sam svoje roditelje kako umiru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading