BELI RASISTA UBIO DVA CRNA MUŠKARCA I ŽENU: Zločin iz mržnje u Floridi - na oružju imao kukaste krstove, ostavio poruku javnosti i roditeljima PA SE UBIO

Autor:

Svet

27.08.2023

08:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četiri osobe poginule su u subotu kasno uveče u pucnjavi u prodavnici u Džeksonvilu, u američkoj saveznoj državi Florida, javio je Foks njuz.

BELI RASISTA UBIO DVA CRNA MUŠKARCA I ŽENU: Zločin iz mržnje u Floridi - na oružju imao kukaste krstove, ostavio poruku javnosti i roditeljima PA SE UBIO

Foto: Tanjug/AP

Naoružani napadač je ubio troje crnaca u rasno motivisanom napadu, a zatim se ubio u Džeksonvilu na Floridi, rekao je gradski šerif, prenosi BBC.

Čovek, opisan kao belac i u ranim dvadesetim, ušao je u prodavnicu Dollar General i otvorio vatru, izazvavši sukob sa policijom.

Šerif TK Voters rekao je da je napadač koji je nosio pancir ubio dva muškarca i jednu ženu, i ostavio manifeste.

Šerif je rekao da je strelac - čije ime još uvek nije zvanično imenovano - nosio laku poluautomatsku pušku i pištolj.

Veruje se da je delovao sam i da je navodno hteo da se ubije. Živeo je u okrugu Klej u Džeksonvilu sa svojim roditeljima i ostavio je nekoliko poruka o svojim namerama, rekao je šerif Voters, uključujući jednu svojim roditeljima i drugu medijima. Šerif je dodao da je najmanje jedno od oružja imao iscrtan kukasti krst.

Napad se dogodio manje od jedne milje od istorijski crnog univerziteta Edvards Voters.

Bela kuća je saopštila da je predsednik Džo Bajden obavešten o pucnjavi.

U SAD je do sada ove godine bilo preko 28.000 smrtnih slučajeva od vatrenog oružja, prema veb stranici Gun Violence Archive .

Napad u Džeksonvilu se desio na 60. godišnjicu Marša na Vašington i čuvenog govora Martina Lutera Kinga "Imam san". Desetine hiljada ljudi okupilo se u subotu u glavnom gradu da obeleži istorijsku prekretnicu u pokretu za građanska prava.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading