AUTOBUS PREŠAO U SUPROTNU TRAKU I SLETEO U JARUGU: Strašna nesreća u Turskoj, poginulo najmanje 12 osoba, 19 povređeno (VIDEO)

Autor:

Svet

21.08.2023

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Turskoj poginulo je najmanje 12 putnika a 19 je povređeno.

AUTOBUS PREŠAO U SUPROTNU TRAKU I SLETEO U JARUGU: Strašna nesreća u Turskoj, poginulo najmanje 12 osoba, 19 povređeno (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Nesreća se desila tokom noći u ogrugu Sorgat kod grada Jozgad u centralnom delu zemlje, kada je autobus sleteo u jarugu.

 

Autobus je putovao od Sivasa do Istanbula, a sa puta je skrenuo iz za sada nepoznatih razloga, prešao u suprotnu traku i sleteo sa puta, prenosi Dejli sabah.

 

Na mesto nesreće odmah su stigle ekipe hitne pomoći, policija, žandarmerija i pripadnici Agencije za vanredne situacije. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Prvobitna istraga otkrila je da je 11 osoba izgubilo život na licu mesta, dok jedna povređena osoba, uprkos medicinskoj intervenciji u obližnjoj bolnici, nije mogla biti spasena. Od 19 povređenih putnika koji su prevezeni u medicinske ustanove u okrugu Jozgat i Sorgun, jedan je i dalje u kritičnom stanju, što dodatno pogoršava situaciju.

 

Guverner Jozgata Mehmet Ali Ozkan izrazio je duboku tugu i istakao sveobuhvatnu podršku koju pružaju vlasti.

 

„Ovo je nesrećni incident. Naša posvećena policija, žandarmerija, AFAD i timovi guvernera okruga su na licu mesta, pružajući punu podršku. Uz poštovanje smo izvukli tela preminulih putnika i preneli povređene u lokalne bolnice na hitnu negu. Preliminarni nalazi ukazuju na nemar kao primarni uzrok, verujemo da će dalje istrage ponuditi objašnjenje."

 

Ozkan je, nakon obraćanja medijima, posetio državnu bolnicu Sorgun kako bi lično poželeo brzi oporavak povređenima.

 

Pokrenuta je istraga o nesreći, rekao je ministar pravde Jilmaz Tunč, izražavajući saučešće porodicama stradalih.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading