UBILA SEDAM BEBA, POKUŠALA DA UBIJE JOŠ ŠEST: Medicinska sestra IZ PAKLA proglašena krivom za NEZAMISLIVE ZLOČINE (VIDEO)

Autor:

Svet

18.08.2023

15:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Medicinska sestra Lusi Letbi proglašena je krivom za ubistvo sedam beba.

UBILA SEDAM BEBA, POKUŠALA DA UBIJE JOŠ ŠEST: Medicinska sestra IZ PAKLA proglašena krivom za NEZAMISLIVE ZLOČINE (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Lusi Letbi (33) radila je kao medicinska sestra na odeljenju za novorođenčad u bolnici Grofica od Čestera, a njeni zločini čine je najvećim serijskim ubicom dece u Velikoj Britaniji u moderno doba, navodi BBC.

Ova 33-godišnjakinja je takođe osuđen za pokušaj ubistva još šest beba u bolnici u periodu od juna 2015. do juna 2016. godine. Ona je bebama namerno ubrizgavala vazduh, na silu hranila, a dve bebe otrovala insulinom.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Takođe je proglašena nevinom po dve tačke optužnice za pokušaj ubistva dok porota nije mogla da donese presude po šest tačaka za pokušaj ubistva.

Optužena je da je koristila noćne smene za napade jer je znala da roditelji verovatno tada neće posetiti odeljenje za novorođenčad.

Tokom izricanja presude Letbi je plakala dok su porodice njenih žrtava jecale i međusobno se tešile.

Tokom suđenja, koje je počelo u oktobru 2022, tužilaštvo ju je označilo kao „proračunljivu i prevrtljivu” oportunistkinju koja je „pravila kolege ludim” kako bi prikrila svoje zločine.

Ona je osuđena nakon dvogodišnje istrage policije Češira o alarmantnom i neobjašnjivom porastu smrtnih slučajeva prevremeno rođenih beba u bolnici.

Njen tim odbrane je tvrdio da su smrti i kolapsi bili rezultat „serijskih grešaka u zbrinjavanju“ u bolničkom odeljenju i da je ona bila žrtva „sistema koji je želeo da podeli krivicu“.

Suđenje je trajalo više od 10 meseci i veruje se da je to najduže suđenje za ubistvo u Velikoj Britaniji.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Viši krunski tužilac Paskal Džons rekla je da je medicinska sestra „učinila sve što je u njenoj moći da prikrije svoje zločine, menjajući načine povređivanja beba o kojima se stara“.

Ona je rekla da je Letbi "pokušala da prevari svoje kolege i da štetu koju je izazvala predstavi kao samo pogoršanje postojeće osetljivosti svake bebe".

Njoj će u ponedeljak biti izrečena presuda na sudu u Mančesteru.

Glavni konsultant u odeljenju za novorođenčad u kojem je Letbi radila rekla je za Bi-Bi-Si da šefovi bolnice nisu uspeli da istraže optužbe protiv medicinske sestre i da su pokušali da ućutkaju lekare.

 

Dr Stiven Briri je prvi put izrazio zabrinutost zbog Letbi u oktobru 2015, ali je rekao da ništa nije preduzeto i da je ona napala još pet beba, ubivši dve.

Jan Harvi, bivši medicinski direktor u bolnici Grofica od Čestera, pozvao je na istragu o tome šta se dogodilo, dodajući da su njegove misli bile sa rođacima koji su "prošli kroz nešto nezamislivo".

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading