NEMAN POVUKLA ŽENU U VODU, SAMO JOJ GLAVA VIRILA: Zver iz močvare napala još jednom, niko nije smeo da priđe blizu, a onda... (UZNEMIRUJUĆI SNIMAK)

Autor:

Svet

31.07.2023

14:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žena polako tone dok zver pokušava da je odvuče, ali onda kreće borba duga 90 minuta.

NEMAN POVUKLA ŽENU U VODU, SAMO JOJ GLAVA VIRILA: Zver iz močvare napala još jednom, niko nije smeo da priđe blizu, a onda... (UZNEMIRUJUĆI SNIMAK)

Foto: Youtube/ Yulius Yartono

Ženi samo glava viri iz močvare

Žena iz Indonezije uspela je da pobegne iz čeljusti krokodila nakon 90 minuta borbe.

Radnica na plantaži palminog ulja Falmira De Hesus (38) skupljala je vodu iz potoka prekrivenog korovom u pokrajini Ketapang u provinciji Zapadni Kalimantan nesvesna da zver vreba ispod lišća. Žena je prišla da natoči malo vode, međutim, krokodil je skočio i odvukao je u potok. Majka dvoje dece vrisnula je u pomoć, a ostali zaposleni su joj pritrčali u pomoć.

Snimak prikazuje nesrećnu ženu kako pluta dok joj se vidi samo glava.

Takođe se vidi kako žena polako tone dok krokodil pokušava da je odvuče, a izbuzemljeni radnici motkama udaraju po vodi. Meštani kažu da je krokodil držao preplašenu Falmiru oko 90 minuta. Kolege su se previše plašile da uđu u vodu da ih zver ne napadne, međutim, pomoć je stigla i na kraju su uspeli da zgrabe Falmiru i da je izvuku iz močvare.

Hitno je prevezena u bolnicu sa teškim povredama po udovima.

- Boli me mesto gde me je krokodil držao. Nisam mogla da se oslobodim i postajala sam sve slabija. Mislila sam da ću umreti jer sam padala ispod vode. Ležim u bolnici i još vidim krokodila i osećam ga na svom telu. Veoma sam zahvalna ljudima koji su mi pomogli da pobegnem. Spasili su mi život - navodi Falmira.

Policija je saopštila da je Falmira zadobila duboke ubodne rane na desnoj ruci i nogama.

- Žrtva se spremala da napuni rezervoar za vodu. Odjednom ju je napao krokodil. Drugi radnici su odmah prišli i pokušali da joj pomognu. Žrtva je preživela i odmah je evakuisana u bolnicu. Pozivamo radnike i stanovnike oko plantaže da budu oprezniji - navode iz policije Ketapanga.

Lekari prate stanje povređene žene jer strahuju da bi teški ujedi mogli da dovedu do infekcije.

Indonežanski arhipelag je dom za 14 vrsta krokodila. Veoma je brojna i populacija izuzetno velikih i nasilnih estuarskih krokodila. Zaštitnici prirode veruju da su krokodili oterani u unutrašnjost bliže selima zbog prekomernog izlova koji smanjuje prirodne zalihe hrane krokodila u kombinaciji sa gubitkom staništa zbog razvoja obalnih područja.

Meštani još koriste reke za kupanje i primitivni ribolov i to je dovelo do porasta broja napada krokodila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading