ZVANIČNICI PENTAGONA: "Počeo je glavni udar ukrajinske ofenzive" RUSI: "Da, masovni napad je počeo"

Autor:

Svet

27.07.2023

11:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komentari zvaničnika Pentagona uglavnom poklapaju s nedavnim istupima ruskih zvaničnika o kontraofanzivi.

ZVANIČNICI PENTAGONA: "Počeo je glavni udar ukrajinske ofenzive" RUSI: "Da, masovni napad je počeo"

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski vojnici

Otprilike dva meseca od početka ukrajinske kontraofenzive na jugu i jugoistoku zemlje, čini se da se dugoočekivani glavni udar te operacije događa ovih dana. To je, naime, zaključak dvojice neimenovanih zvaničnika Pentagona u koji su svoje stavove izneli za Njujork Tajms.

Rekli su da je glavni udar bio usmeren na područje na jugoistoku Ukrajine i uključivao je "hiljade pojačanja". Naime, čini se da je značajna količina vojnog "pojačanja" odradila obuku u zapadnim zemljama i stoga je reč o sposobnijim trupama, piše Njujork Tajms.

Detalji o novom razvoju kontraofenzive su zasad šturi, ali je važno napomenuti da se komentari zvaničnika Pentagona uglavnom poklapaju s nedavnim istupima ruskih zvaničnika.

Rusko ministarstvo obrane već je spominjalo "masovni napad" i žestoke borbe južno od Orihiva.

 

 

Prema rečima Vladimira Rogova, proruskog zvaničnika u južnoj Ukrajini, u napadu su učestvovale ukrajinske trupe koje su prošle obuku na Zapadu i krenule su u juriš s oko 100 oklopnih vozila, uključujući tenkove Leopard 2 nemačke proizvodnje i vozilima "Bradley".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading