TRAGEDIJA! DVA GRČKA HEROJA IZGUBILA ŽIVOT NA NEBU! Kosti ostavili na ostrvu Evija dok su spašavali nevine živote - CELA ZEMLJA U SUZAMA! (VIDEO)

Autor:

Svet

25.07.2023

18:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grčko ministarstvo odbrane potvrdilo je da su dva pilota grčkih vazduhoplovnih snaga poginula kada se njihov kanader srušio tokom gašenja požara na ostrvu Evija.

TRAGEDIJA! DVA GRČKA HEROJA IZGUBILA ŽIVOT NA NEBU! Kosti ostavili na ostrvu Evija dok su spašavali nevine živote - CELA ZEMLJA U SUZAMA! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Piloti su identifikovani kao 34-godišnji kapetan i 27-godišnji kopilot, a zbog tragedije su proglašena tri dana žalosti.

Kako su ranije preneli mediji, letelica je pala u vatru dok je pokušavala da je ugasi.

Prema poslednjim informacijama, do nesreće je došlo na teškom mestu u selu Platanistos gde vatra i dalje besni.

Helikopter trenutno nadleće mesto nesreće.

Širom Grčke već danima bukte šumski požari, a površina koja je izgorela na ostrvu Rodos dostigla je 145.000 hektara.

Vatrogasci su se tokom noći borili da obuzdaju 82 šumska požara širom Grčke - od kojih su 64 izbila u nedelju. Grčko ostrvo Rodos se već sedam dana bori sa požarima.

Krf i Evija postali su najnovija grčka ostrva koja su naredila evakuaciju, dok zemlju zapljuskuju šumski požari iz "noćne more". U nedelju je ljudima u oblastima Krfa, Santa, Megula, Porta, Palija, Peritija i Sinije, rečeno da odu odatle, a na lice mesta su poslati čamci.

Do sada je evakuisano skoro 2.500, rekao je portparol vatrogasne službe u ponedeljak.

Delovi Evije, kod istočne obale centralne Grčke, takođe su evakuisani, a strašna vrućina nije pokazivala znake popuštanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading