PREVARANT POČEO DA VRAĆA NOVAC Srbin izdavao nepostojeći smeštaj u Grčkoj, tuđe apartmane izdavao za 65 evra!

Autor: Republika

Vesti

25.07.2023

16:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prevarant je imao nekoliko lažnih muških i ženskih profila na FB i Viberu. Prevario je ukupno šest porodica

PREVARANT POČEO DA VRAĆA NOVAC Srbin izdavao nepostojeći smeštaj u Grčkoj, tuđe apartmane izdavao za 65 evra!

Foto: www.profimedia.rs

Prevarant koji je iznajmio nepostojeći smeštaj bračnom paru sa bebom u Nei Pori, na isti način prevario je još pet porodica! Pošto je shvatio da će biti uhvaćen, juče je počeo da žrtvama vraća novac, prenosi Fejsbuk grupa "Grčka info".

-U razgovoru sa još nekoliko ljudi i admina drugih grupa saznali smo da je zasad za smeštaj prevareno ukupno 6 porodica od kojih su dve iz Makedonije, a uplatile su depozit 50%. Pošto su upozorenje na prevaru prenele i novine (hvala im na tome) izgleda da je shvatio ozbiljnost situacije i da je počeo da vraća novac - navodi se u objavi na ovoj grupi.

Dvema porodicama juče je navodno već vratio 200 evra, a obećao je da će vratiti i ljudima iz Nei Porija. To svakako ne znači da neće nastaviti čim se stiša situacija ili da se neće pojaviti neki novi prevarant, pa se svima preporučuje da apartmane ubuduće iznajmljuju od proverenih vlasnika. 

-Došli smo do zaključka da prevarant ima nekoliko lažnih muških i ženskih profila na FB i Viberu. On je navodno u Grčkoj, a pare se daju njegovom navodnom bratu u Srbiji. Pretpostavka je da on uzima te pare u Srbiji i da brat ne postoji.

"Izdaje" nepostojeći smeštaj i smeštaj sa Booking sajta od drugih vlasnika. Apartmane čija je cena na Bookingu 195 evra daje ljudima za 65 evra - navode u grupi "Grčka info".

Podsetimo, porodica sa bebom je jutros stigla u Nei Pori u smeštaj koji ne postoji. Uplatili su depozit 100 evra u Srbiji navodnom "bratu" osobe koja "izdaje" smeštaj. Oni su objavili prepisku koju su imali sa čovekom koji ih je prevario, nakon čega je otkriveno da nisu jedine žrtve.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading