BILA JE DEVOJČICA: Jezivi detalji obdukcije bebe, čije je obezglavljeno telo nađeno na plaži, uzrok smrti i dalje NEPOZNAT

Autor:

Svet

13.07.2023

12:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odeća koju je beba nosila, ne ukazuje na to da se udavila u tipičnoj nesreći na plaži.

BILA JE DEVOJČICA: Jezivi detalji obdukcije bebe, čije je obezglavljeno telo nađeno na plaži, uzrok smrti i dalje NEPOZNAT

Foto: pexels.com

Dete čije je raspadnuto telo bez glave pronađeno na plaži u odmaralištu Kosta Dorada Roda de Bera u Španiji u utorak ranije ove nedelje bila je devojčica mlađa od šest meseci kada je umrla.

Prema prvim izveštajima nakon stravičnog otkrića, pretpostavljalo se da je dete imalo između dve do tri godine.

Ali, prvi rezultati obdukcije ukazuju na to da je dete mnogo mlađe nego što se ranije mislilo.

Osim što su potvrdili njen pol, forenzičari su takođe zaključili da je njeno telo bilo u vodi između dve nedelje i dva meseca, prema lokalnim izveštajima.

Činjenica da je bebi nedostajao gornji deo torza zajedno sa glavom otežaće utvrđivanje načina na koji je umrlo. Ipak, u toku su dalji testovi kako bi se utvrdio verovatan uzrok smrti, ali i njeno etničko poreklo.

Gradonačelnik Roda de Bera, Pere Virgili, rekao je nakon sumornog otkrića od utorka ujutro da je dete moglo biti u čamcu za migrante koji je potonuo u Sredozemnom moru.

U dramatičnoj referenci na ogroman broj migranata koji su umrli ili nestali i za koje se strahuje da su umrli polušavajući  da pređu u Evropu na plovilima, uključujući klimave i pretrpane drvene čamce.

Rekao je da odeća koju je beba nosila, uključujući i jaknu, ne ukazuje na to da se udavila u tipičnoj nesreći na plaži.

Čistač u opštini pronašao je telo deteta u utorak ujutro i odmah obavestio svoje šefove koji su pozvali policiju.

Pripadnici Civilne garde su ogradili područje i uklonili meštane i turiste u druge oblasti plaže pre nego što je istražni sudija odobrio uklanjanje tela.

Kasnije se ispostavilo da je raspadnuto telo dospelo na plažu prethodnog dana, ali su ga prolaznici ignorisali jer su mislili da je lutka.

Portparol Civilne garde rekao je u utorak: "Sve što možemo da potvrdimo u ovom trenutku je da je telo bebe pronađeno na plaži Roda de Bera u provinciji Taragona."

Danas je Civilna garda potvrdila da nema ništa novo da saopšti i da za sada ne daje nikakve zvanične izjave o slučaju.

Roda de Bera je 25 minuta vožnje severno od grada Taragone na istočnoj obali Španije. Barselona je udaljena nešto više od sat vremena vožnje severno.

Grad, poznat po svom Rimskom luku, uglavnom je bio posvećen isključivo poljoprivredi sve do druge polovine 20. veka kada je postao važno turističko mesto na Kosta Doradi.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading