TOKOM VAGNEROVE POBUNE, DIREKTOR CIA POZVAO MOSKVU: Glavni ruski obaveštajac PRIZNAO, dogovarali se se šta da rade sa UKRAJINOM

Autor:

Svet

12.07.2023

13:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Ruske spoljne obaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin potvrdio je danas da je krajem juna imao telefonski razgovor sa direktorom američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Vilijamom Bernsom tokom kojeg su njih dvojica "razmatrali i razgovarali šta da rade u vezi sa Ukrajinom".

TOKOM VAGNEROVE POBUNE, DIREKTOR CIA POZVAO MOSKVU: Glavni ruski obaveštajac PRIZNAO, dogovarali se se šta da rade sa UKRAJINOM

Foto: Tanjug/AP

On je u izjavi za TASS rekao da je direktor CIA kratku pobunu ruskih plaćenika iz Vagner grupe u junu iskoristio kao "izgovor" da bi pozvao Nariškina i razgovarao o Ukrajini.

"Da, zaista, razgovor je vođen krajem prošlog meseca. Kako ja to vidim, događaji od 24. juna poslužili su kao izgovor za telefonski poziv mom američkom kolegi. Jasno je kako sam odgovorio na pitanje šta se dogodilo. Čini mi se da je to u velikoj meri bio izgovor jer je glavni deo razgovora bio usmeren na razgovore o Ukrajini i događajima oko nje", rekao je Nariškin.

On je dodao da su u razgovoru, koji je trajao oko sat vremena, njih dvojca "razmišljali i dogovarali se šta ćemo sa Ukrajinom".

Šef Ruske spoljne obaveštajne službe (SVR) je naglasio činjenicu da se svaki sukob, uključujući i oružani, završava pregovorima, i da je uveren da će to biti i u ovom slučaju, ali "uslovi za pregovore tek treba da sazre", navodi TASS.

Nariškin je saopštio i da postoji mogućnost njegovog ličnog sastanka sa direktorom CIA Vilijamom Bernsom.

"Nije postignut dogovor na sastanku telefonskim putem, ali takva mogućnost postoji: i telefonski pozivi i lični sastanak su i dalje mogući", rekao je Nariškin.

Njujork tajms je ranije preneo da je direktor CIA posle neuspele pobune grupe Vagner razgovarao sa šefom Spoljne obaveštajne službe Rusije Sergejem Nariškinom, kako bi ga uverio da SAD nisu imale nikakvu ulogu u organizovanju pobune. 

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading