UVODE SE NOVI NAČINI SAHRANJIVANJA: Kada budete čuli šta će se desiti sa telom pokojnika, NEĆE VAM BITI DOBRO! Otkriven ceo PROCES!

Autor:

Svet

06.07.2023

23:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova praksa, poznata kao resomacija ili alkalna hidroliza, biće uvedena s ciljem da se smanji negativan uticaj pogrebnog sektora na životnu sredinu.

UVODE SE NOVI NAČINI SAHRANJIVANJA: Kada budete čuli šta će se desiti sa telom pokojnika, NEĆE VAM BITI DOBRO! Otkriven ceo PROCES!

Foto: pixabay.com

Smrt, kovčeg, sahrana

Sektor pogrebnih usluga u Velikoj Britaniji uskoro će u svoju ponudu uvrstiti ekološki čistije „vodene kremacije“, odnosno odlaganje tela pokojnika u biorazgradivu kesu koja se stavlja u posudu napunjenu vodom pod pritiskom i malom količinom moćne baze kalijum-hidroksida.

Ova praksa, poznata kao resomacija ili alkalna hidroliza, biće uvedena s ciljem da se smanji negativan uticaj pogrebnog sektora na životnu sredinu, navodi Skaj njuz.

Najveća britanska pogrebna korporacija Co-op Funeralcare, koja u svom sastavu ima više od 1.000 pogrebnih preduzeća, najavila je planove o uvođenju ponude „vodenih kremacija“ kao novog oblika sahrane i održive alternative tradicionalnim kremacijama i sahranama.

Kada se telo pokojnika zatvori u biorazgradivu kesu i zatim potopi u posudu napunjenu vodom pod pritiskom i malom količinom kalijum hidroksida tkivo i ćelije se tokom brzog, četvoročasovnog hemijskog procesa, pretvaraju u vodeni rastvor.

Nakon hemijskog procesa alkalne hidrolize ostaju samo kosti pokojnika koje se zatim suše i pretvaraju u beli prah koji se u urni može predati porodici preminule osobe.

Istraživanja ukazuju da je resomacija održivija opcija od kremacije jer ne oslobađa toksične gasove i druge zagađivače vazduha, kao ni toksične tečnosti.

(Republika/Kurir)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading