KRIVIČNI POSTUPAK PROTIV PRIGOŽINA ĆE BITI ZAUSTAVLJEN? Duma narednih dana donosi važne odluke

Autor:

Svet

24.06.2023

20:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef Vagnera Jevgenij Prigožin objavio audio poruku na aplikaciji Telegram u kojoj je potvrdio da će se njegovi borci vratiti u bazu

KRIVIČNI POSTUPAK PROTIV PRIGOŽINA ĆE BITI ZAUSTAVLJEN? Duma narednih dana donosi važne odluke

Foto: Tanjug/AP

Krivični postupak protiv šefa Vagnera Jevgenija Prigožina će biti obustavljen, a borci Vagner grupe kao učesnici Specijalne vojne operacije dobiće pravni imunitet. Duma će narednih dana doneti odgovarajuće odluke, prenose ruski mediji.

Inače, šef Vagnera Jevgenij Prigožin objavio audio poruku na aplikaciji Telegram u kojoj je potvrdio da će se njegovi borci vratiti u bazu kako ne bi došlo do krvoprolića u Rusiji.

"Želeli su da rasformiraju Vagner. Zakazali smo Marš pravde za23. jun. Za dan smo stigli na manje od 200 kilometara od Moskve. Za to vreme, nismo prolili ni kap krvi naših boraca. Sada je trenutak kad može doći do krvoprolića. Shvatajući svu odgovornost za činjenicu da će se proliti ruska krv, okrećemo vojsku i odlazimo u suprotnom pravcu u naše baze", rekao je Prigožin.

Prethodno su iz pres službe predsednika Belorusije naveli su da u ovom trenutku postoji nacrt prihvatljive opcije sa "Vagnerom" za rešavanje situacije, koja podrazumeva bezbednosne garancije za njegove borce.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading