ZNATE KAKO NAROD KAŽE, EVO IM GA NA! Putin žestoko opsovao NATO, zapadni mediji ostali u šoku, a Peskov im poručio: Shvatili ste poruku

Autor:

Svet

22.06.2023

14:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov izjavio je da smatra da je, uprkos poteškoćama u prevodu, Zapad razumeo frazu koju je ruski predsednik Vladimir Putin izgovorio govoreći o zahtevu NATO da Rusija počne pregovore o smanjenju nuklearnog naoružanja.

ZNATE KAKO NAROD KAŽE, EVO IM GA NA! Putin žestoko opsovao NATO, zapadni mediji ostali u šoku, a Peskov im poručio: Shvatili ste poruku

Foto: Tanjug/AP

Alijansa želi da Moskva započne pregovore o smanjenju svog nuklearnog arsenal, saopštio je u petak, 16. juna ruski predsednik Vladimir Putin.

- Sve vreme nas ubeđuju da počnemo pregovore o smanjenju. Evo im ga na. Razumete, kako naš narod kaže“, rekao je šef države.

Putin je takođe napomenuo da je upotreba nuklearnog oružja za Rusiju moguća ako postoji pretnja njenom teritorijalnom integritetu, nezavisnosti i „suverenitetu postojanja ruske države“, piše na zvaničnom sajtu Kremlja .

Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov izjavio je da smatra da je, uprkos poteškoćama u prevodu, Zapad razumeo frazu koju je izbogorio ruski predsednik Vladimir Putin govoreći o smanjenju nuklearnog naoružanja, prenosi RIA Novosti.

"Postoji veliki broj idioma, izraza i fraza na engleskom koje je gotovo nemoguće bukvalno prevesti na ruski i obrnuto. Ovo je normalna lingvistička pojava, nema potrebe da se držimo toga. Oni su razumeli glavno značenje", rekao je danas Peskov.

Zapadni mediji su uglavnom njegove reči preveli kao "dođavola". Putin je međutim upotrebio ruski izraz "хрен им", koji može da se prevede na više načina, ali u prenesenom smislu ima vrlo pogrdno značenje.

Putin je ranije na plenarnoj sednici SPIEF-a rekao da Rusija ima više nuklearnog naoružanja od zemalja NATO-a, i da oni žele da ga Rusija smanji.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading