REKAO SAM PUTINU: NE ČINI TO, PLATIĆEŠ PAKLENU CENU! Tramp tvrdi da je predsedika Rusije naterao da za više godina ODLOŽI INVAZIJU

Autor:

Svet

20.06.2023

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši predsednik SAD Donald Tramp izjavio je u ponedeljak da je posle razgovora koji je imao sa ruskim predsednikom Vladimir Putinom odložio invaziju zemlje na Ukrajinu za nekoliko godina.

REKAO SAM PUTINU: NE ČINI TO, PLATIĆEŠ PAKLENU CENU! Tramp tvrdi da je predsedika Rusije naterao da za više godina ODLOŽI INVAZIJU

Foto: Tanjug/AP

Tramp je to izneo tokom ekskluzivnog intervjua za emisiju „Specijalni izveštaj” Foks njuza, opisujući razgovor sa Bretom Bajerom, u kojem je Putinu rekao da bi invazija bila „katastrofa” i da će „koštati pakleno”.

"Sa Putinom imam veoma dobar odnos. Mislim, nisam dugo razgovarao sa njim, ali sam imao veoma jak odnos", rekao je Tramp na pitanje kako će okončati rat u roku od 24 sata, kao što je izjavio u više navrata . 

„Mislio sam da bi on to mogao da uradi“, nastavio je Tramp. "Vidi, razgovarao sam s njim. Rekao sam, ako to uradiš, koštaće te pakleno. Biće to katastrofa Nemoj to da radiš."

Kako je Tramp u intervjuu rekao, Putin u početku nije verovao da će Tramp preduzeti bilo kakvu akciju, prema Trampu, ali je uzvratio: „Rekao sam mu da ću nešto da uradim.

Rekao je: "Ne, ne, ne, nećete to učiniti. Rekao sam, hoću, Vladimire, uradiću to", izjavio je Tramp.

Tramp, koji će ponovo biti predsednički kandidat 2024, rekao je da Putin veruje „možda 10 odsto“ u ono što govori, ali da je 10 odsto „sve što vam je potrebno“ da sprečite da se invazija desi .

„Tek nakon što sam napustio [kancelariju], počeli ste da čujete za ovo“, dodao je on.

Na pitanje da li misli da je Ukrajina odvojena od Rusije, Tramp je rekao da jeste, ali da je nekada bila jedna zemlja i „Putinu se to tako dopalo“.

Što se tiče aktuelnog sukoba, predsednički kandidat je rekao da neće razmatrati šta bi moglo biti uključeno u pregovore između dve zemlje — kao što je Rusija koja zadržava kontrolu nad Krimom — jer bi to „omelo pregovore“.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Ali, rekao je da može da pregovara o rezoluciji „u roku od 24 sata“.

„Ali kažem vam, u roku od 24 sata – to je ono što sam uradio. Postao sam veoma bogat sklapajući poslove. Veoma bogat. I znate šta? Mnogo više nego što ljudi uopšte razumeju. I to je ono što ja radim“, rekao je Tramp . 

„Dogovor bih imao za 24 sata od kada smo počeli. I rekao bih nešto Zelenskom i nešto bih rekao Putinu, i uveo bih ga u sobu, i rekao bih mu ponovo, i opet, “, rekao je Tramp. 

Dodao je: „Posao bih sklopio veoma brzo. I znate šta? Smrt bi prestala, a uništenje bi prestalo jer je, gledajte, Ukrajina zbrisana“.

Trenutna ruska invazija na Ukrajinu traje više od 480 dana. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading