U EKSPLOZIJI RESTORANA NASTRADALA 31 OSOBA: Jezivu nesreću izazvalo curenje gasa! (VIDEO)

Autor:

Svet

22.06.2023

07:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sedam osoba je i dalje na lečenju zbog opekotina i posekotina zadobijenih od razbijenog stakla.

U EKSPLOZIJI RESTORANA NASTRADALA 31 OSOBA: Jezivu nesreću izazvalo curenje gasa! (VIDEO)

Foto: Tanjug

U eksploziji gasa u restoranu u gradu Jinčuan, na severozapadu Kine, poginula je 31 osoba, javili su lokalni mediji.

Eksploziju je izazvalo curenje rezervoara za gas, a ona je zahvatila objekat oko 20.40 časova u sredu, u prometnoj ulici u Jinčuanu, glavnom gradu tradicionalno muslimanske autonomne regije Ningsija Hui, dok su se ljudi okupljali uoči praznika Zmajevog čamaca, saopštila je zvanična novinska agencija Sinhua.

 

 

Festival je nacionalni praznik posvećen jedenju knedli od pirinča i trkačkih čamaca kojima upravljaju timovi veslača. 

Sedam osoba je i dalje na lečenju zbog opekotina i posekotina zadobijenih od razbijenog stakla.

Kako je prenela agencija Sinhua, kineski predsednik Si Đinping poručio je da je potrebno pojačati bezbednosni nadzor u ključnim industrijama.

Eksplozije gasa i hemikalija nisu neuobičajene u Kini, uprkos tome što ta zemlja godinama pokušava da poboljša bezbednosne procedure, navodi Rojters i podseća da su 2015. godine u nizu eksplozija u gradu Tjenđin stradale 173 osobe.

Foto: Tanjug

 

Portal The Paper preneo je izjavu žene, koja je rekla da je bila oko 164 stope od restorana kada je čula eksploziju. Opisala je da je nakon toga videla dva konobara kako izlaze iz restorana, od kojih se jedan odmah srušio, dok je iz restorana kuljao gust dim.

Ministarstvo za vanredne situacije centralne vlade saopštilo je na svom nalogu na društvenim mrežama da je rad na potrazi i spašavanju u restoranu završen u četvrtak rano ujutro i da su istražitelji poslati da utvrde uzrok eksplozije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading