KLJUČA MORE KOD KALJININGRADA: Ruska Baltička flota počela manevre u borbenim formacijama

Autor:

Svet

05.06.2023

11:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oko 10 ratnih brodova i 1.500 mornara iz pomorske baze Baltisk učestvuju u vežbama ruske flote u regionu Kalinjingrad, saopšteno je danas iz štaba Flote.

KLJUČA MORE KOD KALJININGRADA: Ruska Baltička flota počela manevre u borbenim formacijama

Foto: twitter.com/navalgroup

Ratni brod, Ilustracija

- U prvoj fazi, vežbe će biti održane u skladu sa utvđenim normama Flote, nakon obuke koji smo imali u zimskom periodu, u vojnim centrima pomorske baze Baltisk - navela je pres služba Flote, prenosi TASS. Posada korveta i raznih brodova vežbaće veliki broj scenarija.

Pomorske grupe koja je stacionirana u blizini Kaljiningrada će takođe uvežbavati zajedničke operacije raspoređivanja u borbenu formaciju i mere za odbijanje vazdušnog napada zamišljenog neprijatelja, a vodiće i trenažnu pomorsku borbu, precizira se.

Pored toga, pomorske grupe Baltičke flote će izvesti raketno i artiljerijsko gađanje kako bi pogodile brodove i avione fiktivnih neprijatelja, saopštila je pres služba.

- Sve u svemu, imaćemo na raspolaganju oko 10 brodova, čamaca i pomoćnih plovila, više od 1.500 mornara i više od 50 oruđa vojne i specijalne opreme, kao i avion i helikoptere Baltičke flote - dodali su iz ruske flote.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading