TRAMP ULOŽIO ŽALBU NA PRESUDU ZA SILOVANJE NOVINARKE! Njene tvrdnje naziva "prevarom" i "laži"!

Autor:

Svet

12.05.2023

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U utorak je devetočlana porota saveznog suda na Menhetnu bivšem novinaru dodelila pet miliona dolara odštete.

TRAMP ULOŽIO ŽALBU NA PRESUDU ZA SILOVANJE NOVINARKE! Njene tvrdnje naziva "prevarom" i "laži"!

Foto: Tanjug/AP

Nekadašnji američki predsednik Donald Tramp žalio se u četvrtak na presudu njujorške porote u građanskom postupku, prema kojoj je seksualno napao i oklevetao novinarku E. Džin Kerol.

Sudski zapisnici pokazuju da je Tramp obavestio Drugi okružni apelacioni sud SAD da će uložiti žalbu na presudu, kao što je njegov advokat Džozef Takopina ranije rekao da će učiniti.

U utorak je devetočlana porota saveznog suda na Menhetnu bivšem novinaru dodelila pet miliona dolara odštete. Kerol (79) je tokom suđenja svedočila da ju je Tramp (76) silovao u robnoj kući Bergdorf Goodman na Menhetnu krajem 1995. ili početkom 1996. godine, a zatim narušio njenu reputaciju tako što je u oktobru 2022. na društvenoj mreži napisao da su njene tvrdnje „potpuna prevara “, „prevara” i „laž”.

Tramp nije bio na suđenju

Porota ga je proglasila krivim za seksualni napad i klevetu, ali ne i za silovanje.

Tramp, favorit republikanske nominacije za predsednika Sjedinjenih Država na izborima sledeće godine, nije prisustvovao suđenju i, između ostalog, tvrdio je da je Kerol, bivši kolumnista magazina Elle i registrovani član Demokratske stranke , izmislila je optužbe da bi povećala prodaju svojih memoara iz 2019. i politički mu naudila.

On je presudu nazvao i „sramotom“, kao i da „apsolutno nema pojma ko je ova žena“.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading