RUSI DEMANTOVALI! Kindžal NIJE oboren, ni Patriot nije mogao da je sruši

Autor:

Svet

11.05.2023

18:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U završnoj fazi leta Kinžal izvodi protivraketni manevar i gotovo vertikalno približavanje cilju, što isključuje mogućnost da ga presretnu protivvazdušni raketni sistemi.

RUSI DEMANTOVALI! Kindžal NIJE oboren, ni Patriot nije mogao da je sruši

Foto: Printscreen/Youtube/NATO

Američki protivvazdušni raketni sistem Patriot nije mogao da obori rusku raketu Kinžal zbog njenih tehničkih karakteristika, rekao je visoki izvor u Ministarstvu odbrane Rusije.

- Činjenica je da brzina leta rakete Kinžal premašuje maksimalne režime rada protivvazdušnih raketnih sistema koje Zapad isporučuje kijevskom režimu, uključujući i Patriot - objasnio je sagovornik agencije RIA Novosti.

Pored toga, kako je podsetio izvor, u završnoj fazi leta Kinžal izvodi protivraketni manevar i gotovo vertikalno približavanje cilju, što isključuje mogućnost da ga presretnu protivvazdušni raketni sistemi.

Ranije je šef pres-službe Pentagona Patrik Rajder rekao na brifingu da je Ukrajina navodno oborila rusku raketu Kinžal uz pomoć odbrambenog raketnog odbrambenog sistema Patriot.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

Loading
Crni

11.05.2023 22:31

Pre ce biti da kinzal pogodi pvo raketu no obratno jer je tehnicki nemoguce. Pardon moze samo nekim pukim slucajem otprilike kao verovatnoca da te grom udari dva puta u roku od dve sekunde na razlicita mesta udaljenosti 100km grom i moze za dve sekunde da udari na dva mesta ali se niko ne moze prebaciti za dve sekunde 100km. Verovatnoca je slicna