DIVLJAJU POŽARI U RUSIJI, EVAKUISANO STANOVNIŠTVO: Broj žrtava dostigao 21, a to nije ono NAJGORE! (FOTO)

Autor:

Svet

09.05.2023

18:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šumski požari su uobičajeni tokom kasnog proleća i leta, ali ovaj požar koji je zahvatio nepregledne šume i stepe, izazvao je sumnju .

DIVLJAJU POŽARI U RUSIJI, EVAKUISANO STANOVNIŠTVO: Broj žrtava dostigao 21, a to nije ono NAJGORE! (FOTO)

Foto: MUP Srbije

Prema poslednjem bilansu, 21 osoba je stradala, a 14 je povređeno u požarima koji su opustošili delove planine Ural u Rusiji, pritom uništivši na stotine stambenih objekata i primoravši ugroženo stanovništvo na evakuaciju.

- Broj žrtava povećan je na 21, a mogao bi da nastavi da raste - preneo je TASS reči neimenovanog izvora iz ministarstva zdravlja.

Šumski požari su uobičajeni tokom kasnog proleća i leta, ali ovaj požar koji je zahvatio nepregledne šume i stepe, izazvao je sumnju da je u pitanju bio ljudski nemar, prenosi Rojters.

Na celom tom području 7. maja uvedeno je vanredno stanje.

Požari su se proširili na neka naselja u regionu Kurgana na jugu Rusije, zbog čega je rano jutros u ugorženo područje došao ruski ministar za vanredne situacije Aleksandar Kurenkov.

- Ovde je nastala teška situacija - objavio je ministar Kurenkov na svom Telegram kanalu.

Regionalni istražni organi pokrenuli su krivičnu istragu o velikom požaru i saopštili da je "širenje požara postalo moguće zbog potencijalnog nemara odgovornih službenika".

U izveštaju agencije TASS se navodi da su vatrogasne službe uspele da obuzdaju devet od 13 šumskih požara koliko je izbilo u ovom regionu na jugu Rusije.

Masivni požari su takođe zahvatili regione Sverdlovska i Tjumenske oblasti na Uralu, severno od Kurgana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading