Ukrajina privodi kraju pripreme za KONTRAOFANZIVU! Širom zemlje sirene za uzbunu! Građanima upućena poruka: "Ne ignorišite upozorenja"!

Autor:

Svet

30.04.2023

22:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oprema je najavljena, pripremljena i delimično isporučena. Postoji oprema na kojoj su obuke u završnoj fazi , rekao je Aleksij Reznikov.

Ukrajina privodi kraju pripreme za KONTRAOFANZIVU! Širom zemlje sirene za uzbunu! Građanima upućena poruka: "Ne ignorišite upozorenja"!

Foto: Tanjug/AP

Ministar odbrane Ukrajine Aleksij Reznikov saopštio je danas da se pripreme za predstojeću kontraofanzivu "privode kraju", te da vojska prolazi obuku o naoružanju koje su poslale zapadne zemlje.

- Oprema je najavljena, pripremljena i delimično isporučena. Postoji oprema na kojoj su obuke u završnoj fazi - rekao je on na konferenciji za medije, prenosti portal "Kijev independent".

Dodao je da će odluku o datumu i mesto izvođenja kontraofanzive doneti Generalštab Oružanih snaga Ukrajine. 

U većem delu istočne i južne Ukrajine danas su ponovo izdata upozorenja na vazdušni napad. Ukrajinski zvaničnici apeluju na stanovnike da ne ignorišu upozorenja, prenosi Rojters.

- Ne ignorišite upozorenja - poručio je Andrij Jermak, šef kabineta predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Valjak

30.04.2023 23:34

Ukrainska drama drugi CIN ! Bice zestoko ! I vruce .