SVET STRAHUJE OD PODVODNOG DRONA: ''Cunami'' razara sve, MOĆNO oružje u rukama Kim Džong Una! (FOTO)

Autor:

Svet

08.04.2023

10:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Severna Koreja mesecima redovno sprovodi testiranja različitog oružja i povećala je svoje aktivnosti u proteklih nekoliko nedelja.

SVET STRAHUJE OD PODVODNOG DRONA: ''Cunami'' razara sve, MOĆNO oružje u rukama Kim Džong Una! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Severna Koreja je opet testirala podvodno bespilotno vozilo sposobno nositi nuklearno oružje, objavili su danas njeni državni mediji, što predstavlja najnoviju demonstraciju severnokorejskih vojnih kapaciteta.

Zemlja je testirala bespilotno podvodno vozilo nazvano "Haeil-2" u razdoblju između 4. i 7. aprila, objavili su državni mediji, više od nedelju dana nakon što je predstavila novi podvodni dron "Haeil-1", čije se ime prevodi kao "Cunami", prenosi Index.hr.

Severnokorejska državna novinska agencija KCNA je rekla da je tokom podvodnog testiranja dron prešao hiljadu kilometara za 71 sat i 6 minuta i uspešno pogodio simuliranu metu.

- Testiranje je savršeno dokazalo pouzdanost podvodnog strateškog oružanog sastava i njegove smrtonosne napadačke sposobnosti - objavio je KCNA.

Foto: Tanjug/AP

Severna Koreja testirala podvodni dron koji nosi nuklearne glave

Severna Koreja mesecima redovno testira različita oružja

Neki analitičari utvrđuju da li je podvodno vozilo spremno za upotrebu, no KCNA je rekla da će sastav pomoći u obuzdavanju vojnog delovanja protiv Severne Koreje. Fotografije koje su objavili državni mediji prikazuju veliki predmet tamne boje u obliku torpeda, tragove njegove putanje i eksploziju na površini mora.

Severna Koreja mesecima redovno sprovodi testiranja različitog oružja i povećala je svoje aktivnosti u proteklih nekoliko nedelja kao odgovor na zajedničke vojne vežbe Sjedinjenih Američkih Država i Južne Koreje.

Pjongjang je nedavno predstavio nove, manje nuklearne bojeve glave i lansirao je interkontinentalnu balističku raketu koja može pogoditi bilo koje mesto u SAD-u.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading