AMERIKANCI SU POLUDELI! Oglasio se Medvedev o dronu: To se jednostavno nekad dešava!

Autor:

Svet

17.03.2023

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši ruski predsednik se oglasio na Telegramu.

AMERIKANCI SU POLUDELI! Oglasio se Medvedev o dronu: To se jednostavno nekad dešava!

Foto: Tanjug/AP

Dmitrij Medvedev, bivši ruski predsednik i sadašnji drugi čovek Saveta bezbednosti Rusije, oglasio se na Telegramu o padu američke bespilotne letelice.

- O američkom dronu. Kratki zaključci: ne postoji međunarodna konvencija o ovoj temi. Čikaška konvencija iz 1944. i drugi međunarodni dokumenti ne regulišu ova pitanja. Usput, podsetit ću da su Amerikanci uništili Ugovor o otvorenom nebu, koji je davao pravo vojnim inspekcijama - napisao je Medvedev.

Dodaje da se domaće zakonodavstvo tek formira.

- No Vazdušni kodeksi koriste izraze 'zabranjene zone' i 'ograničene zone'. Dakle, skladno čl. 15 VK utvrđuju se zabranjene zone, opasne zone (područja poligona, miniranja i sl.), zone ograničenja letova vazduhoplova i drugi elementi strukture zračnog prostora koji se uspostavljaju za obavljanje delatnosti u zračnom prostoru.-

To je deo naše teritorije

- To radi vlada. Dronovi se također moraju pridržavati ovih pravila. Pogotovo u razdoblju neprijateljstava, što je poznato svim korisnicima zračnog prostora. Štaviše, ponekad je teško fiksirati trenutak ulaska vazduhoplova ili drona u teritorijalno more - rekao je.

- I to je deo naše teritorije na koji se proteže naš suverenitet - dodao je Medvedev.

- Jednostavno govoreći, Amerikanci su potpuno poludeli - naveo je dodajući da ipak treba održavati vojne kontakte s njima, pogotovo nakon izjava senatora Grahama koji je kazao da je nužno obarati ruske avione.

- Usput rečeno, vazdušne nesreće se nekad događaju.- -

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading